fallback

Възможно ли е близо 100 домакинства в Русе остават без ток в разгара на зимата?

Заради натрупани сметки от над 30 000 лв. от енергото ще прекъснат електричеството на целия блок. Причината – драстични разлики между сумите по индивидуалните сметки и общия електромер. Парадоксът обаче е, че титуляр на общата партида е юридическо лице, което не може да бъде издирено, съобщава за казуса Bulgaria ON AIR.

Драмата за хората, които живеят в блока на бившето АОНСУ, продължава вече няколко години. След като се наложи да откупуват за втори път жилищата си, продадени им от строителния предприемач Явор Блъсков с ипотека, сега са изправени пред нов проблем.

Опитите на домоуправителя да изясни с Енергото откъде идва дългът до момента удрят на камък. От дружеството са отказали разсрочване на задължението от 30 000 лв. с мотива, че молбата трябва да бъде подадена от титуляра.

Етажната собственост се е опитала да издири фирмата, на която се води партидата, но нотариалните покани са върнати обратно. Ако до два дни не се намери някакво решение, на 31 януари хората от блока ще останат на тъмно и студено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

vlady

преди 5 години

Да сезират компетентния служител в Русе свещеник Дирайр Хадавян.

26

Анонимен

преди 5 години

Там разбрах, че има някакъв проблем с преминаването на кабела за тока от трафопоста до блока, защото трябва да премине перз частната земя на този Блъсков, дето измами хората от блока.

25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 22Само ако под останалите имаш предвид държавата. Тогава съседите бяха в миманса и го играеха най-много глас зад кулисите. А и както казваше един стар хитрец от онова време: 5-6 тариката на 1000 балами е добре и има за всички, но сменят ли се ролите - няма за никого!

fallback