Снимка: Helpbook

Общ преглед

В платформата на Helpbook.info постъпи интересен сигнал, чието развитие ще разберем след отговора от страна на БАБХ.

"На 26 януари тази година в зала "Универсиада" в София се е провело музикално събитие. За съжаление достъпът до студена вода е бил ограничен, от чешмите е текла само топла вода. По този начин посетителите са били принудени да си купуват вода – малката бутилка е била на цената от 3 лв. Същото положение беше миналото лято на открития басейн на Дианабад. Това ми прилича на рекет! Моля за отговор редно ли е това, и ако не - какви са санкциите в такива случаи?“

Получихме сигнал, адресиран до община Хасково, в който е видно от изпратените снимки, че е извършен немарлив ремонт на укрепление на носещите конструкции на мост до село Бориславци.

"Надлежно Ви уведомявам, за състоянието на новоизградено съоръжение на път III-8081 до село Бориславци, област Хасково част от Републиканската пътна мрежа на България. Съоръжението бе отнесено от потоп през февруари 2012 г., строежът на новото съоръжение започна в края на 2013 г. от фирма "Трейс“ АД. Цялата конструкция на съоръжението е реконструирана. Наблюдават се множество дефекти по долното строене, отнесени габиони при двата устоя, нарушено и липсващо бетоново покритие на устоите. Постоянният приток на вода и липсващите габиони, водят до подкопаването и изравянето пилотите. Моля, Ви да предприемете необходимите действия за гарантиране безопасността на движението и сигурността на хората.“

В друг сигнал, касаещ пътната мрежа в община Батак, потребител се оплаква от ежедневното изключително бавно придвижване с автобус, което създава затруднения на пътниците и шофьорите.

"Пътният участък от републиканската пътна мрежа в община Батак, разположен между язовир Беглика и местност Караджа дере с дължина 15 км, от 27.01.2019 г. се изминава с автобус за един час. Причина: върху снега на пътното платно е хвърлена луга ръчно. Резултат: множество заледени дупки върху пътя, позволяващи предвижване с 5-10 км/час. Автобусната техника се амортизира много по-бързо от очакваното, автобусните разписания се изпълняват със закъснения, пътниците се изнервят от бавно предвижване и чакане на студа."

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар