Снимка: БТА
fallback

Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че въпросът с оставката му може да бъде на дневен ред, само когато тези, които са го поканили на този пост, преценят, че не се справя със задачите си.

Вчера екоактивисти поискаха оставката на Нено Димов заради решението на ВАС, с което се отменя изграждането на втори лифт в Банско. Според решението планът за управлението на планината не може да бъде променян без екооценка, а екоминистърът е инициирал промяната именно по този начин.

Oще по темата

"Аз съм поканен от "Обединени патриоти", в частност от ВМРО, за да изпълнявам предизборна програма, за която са гласували няколкостотин хиляди души. Тази програма е станала част от управленската програма и основен фокус в нея е повишаване на доходите на гражданите. Когато тези, които са ме поканили - ВМРО, "Обединени патриоти" и управляващата коалиция, определят, че не се справям с тази задача, темата с оставката ще е на дневен ред", заяви Димов.

Той подчерта и че екоминистерството е свързано с доходите на хората, като цитира проучване, според което на ден се губят по 1 млн. лева само заради обажалвания и спирания на инвестиционни проекти.

"Това можеха да са пари за пенсии или здравеопазване. Това са процедури, касаещи нашето министрество", обясни министърът.

Той уточни и че с това решение на ВАС за Пирин в този тип национални паркове не може да има никакво развитие при този закон.

"Съдът тълкува закона по този начин, не коментирам защо е тълкуван така и приемам решението за изпълнение. Докато законът е в този вид, не може да се процедира", заяви той и подчерта, че парламентът може да промени това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

анонимус

преди 5 години

Така е има гори са сечене , дюни за изравяне и бетон за наливане!

35

Анонимен

преди 5 години

Мутротуризма е БГ си е много добре. Какъв е проблема?

34

При това

преди 5 години

което в момента предлага мутротуризма в БГ може да се каже само едно - добре че са руснаците - толкова милини хора докато минат по едни път да се разочароват от България, все ще я закрепим още 10-тина години че и повече.

fallback