Снимки: Булфото
fallback

МВР шефът Младен Маринов заяви, че от ведомството са в готовност да действат при всяка ситуация, свързана с усложнената метеорологична обстановка.

"С малки изключения обстановката е нормална, водоемите имат необходимия резерв за поемането на количествата валежи, в определени места превалява сняг, АПИ има готовност за почистване на пътищата", каза вътрешният министър.

Той добави и че е имало опасност вчера протестите в Гърция да блокират трафика през "Кулата-Промахон", но това не е се е случило. За днес не се очаква да има демонстрации, уточни Маринов.

Вътрешният министър коментира и акцията на полицията, при която бяха арестувани петима служители на "Икономическа полиция", искали такса "спокойствие" от собственици на заведения в "Лозенец".

"Имаше много такива операции в миналото, ще има и в бъдеще. МВР е голяма система и упражнява и изключителна власт. Служителите са поставени под корупционен натиск, някои за съжаление се поддават. Но важното е, че имаме изградена структура, която да се бори с това - Дирекция "Вътрешна сигурност". Голяма част от случаите тръгват от сигнали, които областинте дирекции на МВР подават, а това означава, че вътре в дирекцията има импулс за справяне с проблема с тези, които не работят съгласно закона", отчете Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Киро Кюмюря

преди 5 години

заглавието навежда на мисълта, че министера е наредил всеки милиционер с лопата и да рине сняг! тъкмо да влязат във форма, че на 90% им е необходимо...

5

..

преди 5 години

юЗаглавието следва да се чете така: Зимата пак ще ни изненада! Цнегорините ще дежурят под мостовете, че няма кой да изчисти тях после.

4

Анонимен

преди 5 години

Да не допуснем ескалация на напрежението в братска Венецуела! Да подкрепим законно избрания президент Мъдуро!

fallback