Снимка: pixabay.com
fallback

Възрастните хора в България, освен с ниски пенсии, трябва да се справят ежедневно и с грабежи. Оказва се, че трима пенсионери на ден стават жертва на грабеж. Най-безащитнитната част от обществото ни са пребивани, сплашвани и ограбвани в собствените им домове, като този процес вече не е инцидент, а всекидневие.

Oще по темата

Само през последния месец от годината жертви на подобни престъпления са станали около 90 души. Общият брой на потърпевшите за декември е близо 150, съобщава "Монитор".

Останалите 60 души обаче са причакани хора на улицата, които са били нападани и обрани. Общо регистрираните грабежи за последната отчетна година на вътрешното ведомство пък са 1525.

От там отчитат, че те са намалели спрямо 2016 година с около 9 процента. Или иначе казано за 2017 година са били обрани с близо 120 души по-малко, които са били ощетени с едва около 12 хил. лева.

В повечето случаи крадците си тръгвали с дребни суми от порядъка на 30-40 лева. Най-много били нападенията в първите дни на месеца, когато пенсионерите взимали пенсиите си.

Преди да се приберат в домовете си обаче, те плащали сметките и купували лекарствата си и така им оставали незначителни суми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

НЕИЗБЕЖНА САМООТБРАНА И СТИГА СТЕ СЕ ОПЛАКВАЛИ !!!

8

Анонимен

преди 5 години

3атова майка ми е на 4 часа със самолет от Terminal 2

7

Mi6osp

преди 5 години

Гарантирано от ГерБ.

fallback