Снимка: БTA
fallback

Магистрала ще свърже Видин и Монтана, а между Мездра и Ботевград ще бъде изграден скоростен четирилентов път. Това съобщи министърът на регионалното развитие Петя Аврамова на среща във Видин за развитието на проекта за модернизация на пътя до Ботевград.

Проектът за участък от пътя Е79 между Видин и Монтана е променен от първоначалните планове в автомагистрала. Участъка между Мездра и Ботевград пък се предвижда да се превърне в скоростен четирилентов път заради релефа и трудните условия за неговото изграждане.

Oще по темата

В срещата участваха инж. Дончо Атанасов - член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура", народният представител Владимир Тошев, областният управител Албена Георгиева и кметът на Видин Огнян Ценков, предаде БТА.

Тази година трябва да приключат процедурите за избор на изпълнител на пътя между Видин и Ружинци, като успоредно с това ще бъдат процедирани парцералните планове, ще бъдат извършени отчуждителни процедури и в края на годината да започне реалното строителство, каза Дончо Атанасов.

Проектът за строителство на пътя между Видин и Ботевград е приоритетен за правителството, като лично ще следя изпълнението на заложените графици, каза Аврамова. Тя посочи, че първият участък, който ще започне да се строи е от Мездра до Ботевград, тъй като е най-напреднал в процедурите, след него започва строителството на пътя от Видин до Ружинци.

Министър Аврамова определи като правен казуса между община Видин и АПИ за забавянето на процедурите по изработването на общия и подробния устойствен план на пътя и посочи, че с промените в ЗУТ се дава възможност тези процедури да бъдат ускорени. По-рано днес министър Аврамова се срещна с кметове на общини и председатели на общински съвети от областта за напредъка на проекта за модернизация на пътя Видин - Ботевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 5 години

До ХахаСтрой се. *** и виж, ако можеш.

25

да

преди 5 години

Не се напиняйте, народа се изнесе, тоя път вече нема за кого да го праите освен за вазе си да олапате комисионните.

24

До №22

преди 5 години

До до 17Ще те допълня. Имаше завод за полиамидни влакна и завод за автомобилни гуми, които се произвеждаха по френски лиценз със супервайзъри и наладчици от Франция, имаше завод за помпи, цигарена фабрика, млекозавод, в който създадоха сирене "Крема" и пушено сирене, шиеха за ГФР ризи и разни други дрешки, месопреработване, имаше работа за всички! А на софиянци ще припомня как чакаха "мазния влак" в гладните години след войната, за да оцелеят! Съищте тези днес се подиграват на Северозападнала!

fallback