Снимка: Булфото, архив
fallback

Работник загина на строителен обект в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Около 12 часа e получен сигнал за пострадал 53-годишен работник на строителен обект до кръстовище на бул. "Христо Ботев" и ул. "Любен Каравелов". На място лекарски екип установил, че мъжът е в безсъзнание, малко по-късно той е починал.

По първоначални данни инцидентът е в следствие на удар от тухла, паднала при издигане на палет. Случаят ще се разследва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

До до 6

преди 5 години

Не си единственият, който ме е разбрал... погрешно. С 500 знака на коментар, дилемата пред пишещия е да се опише в няколко тома или да участва в бурлеска от типа:"-Колко?-50!-Какво 50?-Какво колко?"И понеже ме домързя да се описвам, критиката е основателна.Относно каските, имам достатъчно опит професионално и като хоби. Написаното беше насочен към коментари 1 и 5. Защото падне ли тухла от 1 етаж височина и удари ли с ръб/ъгъл, само късметът може да те спаси, но без каска няма и застраховка

8

до 6

преди 5 години

Те понеже европейците са прости рИИш ли, не знаят тежестта на тухлите, не могат да правят твоите изчисления и за това носят каски по строителните обекти!

7

Анонимен

преди 5 години

Предпазното работно облекло е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО във целия ЕС! Разликата е че в България рядко се правят проверки по обектите. Западна Европа ако отидеш на строежа без каска, обувки с метално бомбе и ръкавици изобщо няма да сте пуснат на строежа. А очилата са задължителни при работа със режещи машини. Там самите работодателите и фирмите които наемат глобяват работниците ако не ползват предпазното облекло.А иначе ако тухла ти падне централно на главата от 10 метра тогава и каската не помага.

fallback