Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Напрежението във Войводиново расте, а в страната ни постоянно се случват конфликти, които ни карат да се питаме - можем ли да се чувстваме сигурни и защитени от институциите.

Само преди два дни в Ботунец почина дете, след като се задави с пионка за игра.  Близките твърдят, че момчето е умряло след 45-минутно чакане на линейка в центъра на "Спешна помощ", където не е имало възможност да бъде спасен животът му.
Oще по темата


Годишно изследване, направено през декември показва, че над 50% от българите не се чувстват спокойни за себе си и близките си. Може би, обаче, ако го направим сега, цифрите биха били много по-високи.

Срива ли всичко, което се случва, доверието ни в институциите и колко сигурни се чувстваме в собствената си страна, град, село - коментар в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR на Илия Кузманов – заместник-председател на Синдикалната формация на служителите на МВР и Радостина Якимова от Фондация "Общство и сигурност".

"Войводиново и всички събития от началото на годината показват, че очакванията на хората са институциите да защитават гражданите, да има превенция. Виждаме решение на проблема, едва след като има ескалация и той се е трупал с години", коментира Радостина Янакиева.

По думите и трябва да има гарантирано от държавата качество на живот и да има общо доверие към институциите.

"Да има спокойствието, че ти можеш да управляваш живота си и да знаеш какво те очаква в дългосрочен план", коментира още Янакиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Darzhavata, tova e bg narod suveren. Stapka po stapka ....i na kolichestvoto i na kachestvoto....bareti, komandosi, zhurnalisti, kmetove, zamkmetove, obstinski savetnici, bankeri, mlekari, shivachi, piloti, inspektori, pochitni lideri...edno po edno....for you....

10

Анонимен

преди 5 години

Не.

9

Гражданин

преди 5 години

Я па тая Вълчева - от два частни случая направи тотални изводи за всичко в държавата ни-да й се начудиш и маеш ?! Нито едното,нито второто отразява положението у нас,а ней ните приказки са само насоки за за противопоставяне,злепоставяне и да се накарат хората да протестират навсякъде и за всичко ?! Ала-бала!

fallback