Снимка: Reuters
fallback

Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на българи. В този тип сделки българските купувачи вече достигат 60% от всички купувачи на ваканционни имоти на морето и около 70% от тези в зимния ни курорт Банско. Това става ясно от проучване на международната агенция за недвижими имоти Newestate.bg, съобщава Investor.bg

Oще по темата

Продавачите са основно руснаци, които постепенно напускат пазара поради влошеното икономическо състояние в страната им. Девалавцията на рублата например прави  пътуването им до България и обслужването на имотите им у нас доста скъпо.

Освен от страна на българите има стандартен интерес от купувачи от Западна Европа, както и повишен интерес от купувачи от Полша и Израел. Стандартното търсене е свързано с имоти за по 15 хил. – 25 хил. евро с цел използване за почивка за седмица и отдаване през останалото време.

"Тази тенденция е породена от атрактивните цени, които достигат до 300 евро на квадратен метър в Банско и 400 евро на квадратен метър по морето. От значение е също и видимо по-добрата покупателна способност на българите, породена от повишаването на доходите и възможността за евтини ипотечни заеми", коментира Горян Върбанов от Newestate.bg.

Още новини за имоти четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 5 години

До МорскиМоето финансово състояние е няколко пъти по-добро отколкото по времето на Жан Виденов, въпреки опитите на Сергей Станишев и Пламен Орешарски да го влошат.Това че ти нямаш пари си е твой проблем, не мой.

29

Анонимен

преди 5 години

Все по-нагло ни пробутват фалшиви новини! Нека ми покажат имот на морето за 400 евро ново строителство! Просто отново се повтаря 10 годишната цикличност за алчните банки, които пак искат да раздават кредити на калпак! А ние да се набутваме, за да им нахраним алчните...И ако чужденците продават, то това е поради простата причина, че тук всичко се пропука!

28

Морски

преди 5 години

При цялата мизерия и беднотия в България,къде видяхте подобряване на финансовото състояние на българина!!!!Тия крад.ци от ГЕРБ май живеят в друга реалност.

fallback