Снимка: Facebok

Стотици колети идват точно навреме за Коледа в плевенското село Дисевица. Подаръците обаче не идват от добрия старец, а от благородни хора от цялата страна, които искат да помогнат на децата от детска градина "Вит", за които ви разказахме в края на декември.

Кампанията за събиране на дрехи и обувки за социално слаби деца, които идват от изключително бедни семейства, започна след пост във FacebooK на Слави Михайлов - председател на Сдружението на сираците в България.

От него стана ясно, че 400 деца ходят със скъсани дрехи и обувки, а родителите им разчитат изключително и само на социални помощи. Мъжът отправи призив към всички хора, които искат да помогнат и така... доброто коледно чудо се случва.

В селото започват да пристигат пакети не само от цялата страна, но и от чужбина, разказва "Дарик".

Още по темата

"Не мога да опиша с думи благодарностите и на кмета на село Дисевица Пламен Бешков, и на директорката на детската градина "Вит" Силяна Велинова и екипа на Националното сдружение на сираците в България. Огромна вълна от хора съпричастни и готови да помогнат предизвика апелът ми за  помощ. Благодаря ви от сърце!", сподели в писмо до медиите Слави Михайлов.

Той призова и всички онези, които все още искат да помогнат, да не го правят, тъй като стотиците дарения вече няма къде да бъдат съхранявани, а освен това помощта е достигнала до всички нуждаещи се деца.

Михайлов е провел разговор и с кмета на община Плевен Георг Спартански, който е споделил в тази връзка, че в началото на новата 2019 година ще свика кметовете на всички села, за да предложат деца, които са от бедни семейства и да бъдат пренасочени към тях дрехи и обувки.

"Благодарим ви от сърце и ви уверяваме, че всичко което сте изпратили за децата в нужда с много любов ще бъде използвано по предназначение от такива деца! Тепърва ни очаква много работа за да оправдаем доверието на всички вас и да изпълним волята ви, повече деца в нужда да бъдат с топли дрехи и обувки!", споделя още в писмото си председателят на Сдружението на сираците в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase