Снимка: архив, БулФото
fallback

Гъста мъгла и видимост от 10 метра е имало на пътя в с. Звъничево, където стана катастрофата с петима загинали. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Oще по темата
Скоростта на движение в населеното място при нормални метеорологични условия е до 50 км/ч.

Така от Пътната агенция отговарят на призива на Института за пътна безопасност ръководството на агенцията да си подаде оставката заради тежкия инцидент.

В отворено писмо до регионалния министър Петя Аврамова се посочва, че 4 месеца след трагедията край Своге Агенция "Пътна инфраструктура" продължава да управлява "безотговорно и некомпетентно".

"Отново се прави опит отговорността да се прехвърли на шофьорите, поддържащите фирми и кой ли още не, посочват от Института и призовават министър Аврамова да освободи целия Управителен съвет на АПИ.

От своя страна от Агенция "Пътна инфраструктура" призовавт представителите на неправителствени организации, "обявяващи се за пътни експерти, да се въздържат от хвърлянето на обвинения без конкретни доказателства в публичното пространство и да не злоупотребяват с емоциите на хората в навечерието на Коледа".

АПИ апелира шофьорите да карат с повишено внимание и със скорост, съобразена с метеорологичната обстановка.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 5 години

Знаем какъв е 80% от мат`ряла, лошото е, че в управлението на страната е концентриран 100 %

53

Анонимен

преди 5 години

Старите коли,несъобразяването с правилата,бабаитското,дивашко каране са най-честите причини за катастрофи.Не може държавата да е отговорна за всичко.Заради този манталитет всичко върви толкова мъчително и бавно в България.Отговорност за себе си, за собственото поведение,за спазването на каквитио и да са правила не е типично за българина.Не са само политиците отговорни за всичко.

52

Бай Тошо

преди 5 години

В България маТриала има интересно мислене. Първо гласувате за тия, докарвате ги на власт и после се вайкате. Нормалните хора не повтарят грешките си, а вие .......... За всичко сте си виновни вие, време е да го разберете.

fallback