Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Строители изкараха тежка машинна техника на протест в столицата. Българската камара на строителите настоява браншът да не се използва за предизборни и политически цели, а обвиненията в корупция и некачествено строителство да спрат.
Oще по темата


Представители на протестиращите се срещнаха с депутати и министри, след което стана ясно, че държавата отпуска 160 милиона лева за изплащането на вече извършени ремонтни дейности.

"За пръв път в историята на България имаше протест срещу опозицията. За пръв път едрият капитал протестира срещу опозицията. БСП не иска да удари върху имиджа на българските строители. Ние мислим в една посока. Не разбирам защо не искат да се контролира строителството по-добре", обясни в "Денят ON AIR" депутатът от БСП Любомир Бонев.

Депутатът даде за пример трагедията край Своге, която стана заради некачествена пътна настилка и мантинели, които не отговарят на изискванията.

"Само преди месец имаше среща между Камарата на строителите и БСП. На тази среща Корнелия Нинова заяви, че при управление на БСП ще има прозрачност и равнопоставеност между всички фирми. В последните 10 години това го няма, мащабните проекти и пътища ни убиват. Разговорът тогава беше конструктивен. Не мога да си обясня защо сега има протест", заяви Бонев пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че новата Агенция за пътна безопасност, която ще се сформира от 39 души, няма да доведе до желания ефект - а именно жертвите по пътищата да намалеят.

"Строят се пътища за милиарди левове, а след лентичката веднага почват да се ремонтират. За нас важното е като се дават толкова пари, те да се оползотворяват добре", завърши гостът.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Българин

преди 5 години

Отговорете ми на един въпрос : Защо скоростта на "бойковата магистрала построена от "неговите строители" , е ограничена на 90 ? "Магистралата" и сега се само контролира от КАТ, събират пари за други "магистрали".

9

do5 от стар строител

преди 5 години

Пътищата правени през соца са много покачествени,защото тогава имаше контрол.Абсурд беше да се приемат такива кръпки като сега.Ха сравнете път правен преди 1989 и сега.Ремонт и на следващата година пак,това е сега.

8

Партиен член

преди 5 години

Тази манифестация трябваше да почва от моста на 4ти километър посока Пловдив. Да паркират камионите върху двете платна за да не се вижда напукания асфалт след поредния ремонт. Пътя там е напукан като паяжина и запълнен с някаква смес, Пък може нарочно да е така направен за да не заспиват водачите.

fallback