Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цели 55 апартамента е пуснало ударно за продажба МО само в рамките на последните няколко месеца.

От публикуваната на сайта на ведомството информация за обявените търгове става ясно, че военнослужещите пазаруват жилища от армейския фонд на символични цени, като за апартамент в по-големите градове броят суми колкото например за един 20-годишен автомобил "Фолксваген Голф 4", пише "Монитор".

Още по темата

Жилища, от които според МО армията не се нуждае, се предлагат из цялата страна.

Голямо разнообразие за купувачите в офертите за апартаментите на промоция има и край морето, особено в Бургас, където обявената продажна цена за 75 кв. м е едва около 4000 лв., или около 50 лв. за квадрат. В същото време апартаментите в града вървят по около 1500 лв. за кв. м.

Във Варна пък жилище с площ 62 кв. м се продава за 4442 лв., докато цената за 80 кв. м апартамент в Пловдив е 20 бона, за 104 кв. м в Шумен мераклиите трябва да броят малко над 7000 лв., а за 72 кв. м в Сливен - 3907 лв.

Изискването към купувачите е да имат поне три години стаж под пагон. При класирането на кандидатите за новата придобивка с голямо предимство се ползват наемателите, в случай че има такива, става ясно от документацията към търговете.

Същевременно се наблюдава сериозен наплив от страна на мераклиите във военна униформа да наемат квартира срещу символичен наем, особено в столицата, където за 16 апартамента са се записали 125 кандидати.

Именно в София са и най-просторните жилища, като в някои от тях късметлиите ще могат да се ширят върху цели 113 квадрата.

При избора си за отдаването на имотите на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военнопочивно дело" съответните комисии вземат предвид както числеността на семействата, така и чина на кандидата и прослуженото му време в армейските редици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase