Снимка: БТА
fallback

За четвърта поредна неделя в София и други градове на страната се проведоха протести с искане за свобода на вярата у нас.

В столицата недоволните отново се събраха пред Народното събрание и поискаха проектозаконът за вероизповеданията да не бъде приет.

Oще по темата

С промените в него се дискриминират малките вероизповедания в страната и наред с това според промените статут на официална религия у нас получава не само православието, но и исляма, коментираха протестиращите.

За поредна неделя те припомниха, че протестът им не е политически и не е насочен срещу управляващите. Но категорично заявиха, че настояват да се защити демокрацията и държавата да не се меси във вярата. С новия проектозакон това се нарушава, заявиха говорителите на митинга.

Вярващите обявиха още, че ако управляващите не се вслушат в исканията им, те ще потърсят правата си и пред съда в Страсбург.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

k'k'kk

преди 5 години

а с досега действащия закон тези мошеници дори не могат да бъдат осъдени за десетките ограбени хора и за финансовите измами и лъжи ......протестерат за лесните пари ....нямат други мотиви ...те се интересуват само от лесните пари q...

49

внвн

преди 5 години

вярно е ,че са няколко десетки хиляди мошеници , които не искат парите да се осветлят и да се отчитат за хилядите и милиони наистина грешни пари,които събират .Наистина са много доходоносни предприятия ,в които без да работиш ,събираш пари с лъжи и измами и не плащаш данъци ....затова протестират ....за грешните пари и да продължат да живеят бейски ......в цяла Зап.Европа обаче религиите се финансират от държавата и няма как това да продължи с религиозния произвол и никаква отчетност пред нико

48

Анонимен

преди 5 години

анонимен е много прав ,много от "църквите" действат като фирми ,събират 10 % от заблудените , не дават никаква отчетност на никого ,не искат духовно образование,за какво им е ,като те са професионални измамници ,не искат да внасят данъци ,а само събират пари ,живеят наистина бейски , точно паради водят и яко лъжат ,вярно е че купуват имоти и не се отчитат пред никого и ..искат произвола и цирка да продължи ....не искат и да се образоват и да инвестират в образование ....вярно е че са

fallback