Снимка: bTV
fallback

Скандал с два случая на починали възрастни самотници в село Бреница, община Кнежа.

За тях сигнализира в социалната мрежа жител на селото, според когото причината е студ и липса на грижа.

В първия случай в дома си е намерен мъртъв 80-годишен мъж, който е имал роднини.

По думите на местни хора, старецът е изгорил дюшемето, нямал е ток.

Във втория случай става дума за 85-годишна вдовица. Месец преди това изгорял домът й, а от притеснение починал мъжът й. След пожара възрастната жена се преместила в пристройка до къщата, но живяла в нечовешки условия и починала.

Била погребана служебно, роднини не били открити.

Опитите да бъде настанена в социален дом ударили на камък, казва кметът Пламен Лъжовски.

 "Там изискванията са жестоки и се чака по четири-пет години, трябва да има голяма пенсия или някакви имоти", обяснява той пред bTV.

Според Павлин Дошмановски, който е сезирал Общинския съвет, институциите са проявили безразличие.

 "Ако стане нещо с животно, да видят, че се убива животно, ще дойдат не знам колко организации, а това, че двама човека така си заминаха - не обръщат внимание", смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Анонимен

преди 5 години

През 70-те години на миналия век имаше една песничка "В село Бреница вино кара воденица живота там е същински рай".

95

Анонимен

преди 5 години

В замяна на това имаме демокрация и магистрали, по които бързо можем да стигнем до Черно море! Да си бяха яхнали мерседесите или БМВ-тата и да отидат на някой СПА-курорт да прогреят старите кости и да хапнат до насита. "Като нямат хляб, да ядат бриош!" - казала Мария-Антоанета и "храс" казала гилотината.Мили мои сънародници, и тук трябва да има гилотини!Мир на праха на нещастните хорица! А Бреница беше едно богато село...

94

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 97Не става въпрос за желание да се живее а по скоро как да си отидем с достойнство и чест!С напредването на годините всеки губи желание и в повечето случаи в България съзнание, и вече тук би трябвало да се намеси държавата и да помогне!Смешно и трагично е двама възрастни в 21 век, живеещи в държава от ЕС да си отидат от този свят по този абсурден начин!От друга страна, след подобни случаи, ние българите губим самочувствие и истинско родолюбие спрямо татковината!Няма с какво са се го

fallback