Снимка: БТА
fallback

Въздухът в София отново е опасно мръсен, показват сензорите на airtube.info. От общината твърдят, че по-високите стойности на фини прахови частици в атмосферния въздух се дължат на липсата на вятър, на мъглите, на температурната инверсия и на използването на твърди горива за отопление, пише "Сега".

Oще по темата

Няколко пъти от общината се похвалиха, че правят хайки щрещу горенето на гуми. В Софийския градски съд виси колективно дело срещу общината заради мръсния въздух.

Неотдавна стана ясно, че големите български градове са сред най-замърсените в Европа според класацията на Numbeo.com. От 85 европейски столици и големи градове в индеска за замърсяване, София е на 17-то място, Пловдив - на 15-то, а Варна - на 27-мо място.

Най-замърсеният град в Европа според това проучване е Тетово в Македония, Следван от Челябинск в Русия. Най-чист град, на последното място в класацията е Хелзинки. Индексът на замърсяването отчита чистота на въздуха, на водага и на градската среда.

През октомври правителството внесе законопроект, според който кметовете, които не са намалили замърсяването на въздуха в общината през предходната година, да бъдат глобявани лично с от 5000 до 10 000лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

аз не съм анонимен

преди 5 години

До 52 А бе, Груйо, ти на село с какво се отопляваше, бе ? А сега мръзнеш с централното водно отопление, което наричате "парно".

55

Анонимен

преди 5 години

От общината няма какво да ни обясняват,ние това го знаем.Крайно време е да направят нещо,а не да се обясняват.

54

Учуден

преди 5 години

До ЙовоНа теб явно устата ти/в случая пръстите/ са по-бързи от акъла!Какво общо има това че БЪЛГАРИН минал с колата си през Факултета и пушека от всяка ромска къща!?

fallback