Снимка: архив, Булфото
fallback

По стар български обичай празнуваме днес Архангеловден. Пред престола на Господ винаги стоят седем ангели - наричаме ги архангели.

Първият е св. Архангел Михаил, изобразяван с копие в ръка, тъпчещ дявола с крака - неслучайно за него казват, че е най-силният ангел. Той представя Божието слово.

Ангелите са пазителите на хората. Те вярват, че душата не може да напусне тялото ако Свети Рангел, както са преиначили името на Архангел Михаил, не дойде да я прибере. Легендата разказва, че при подялбата на света на него се е паднало да придружава мъртвите.

На много места в България се прави курбан за светеца. Пекат се и обредни хлябове, които много приличат на тези, които се приготвят при помени и погребения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

18

преди 5 години

13 ожидайки блажената надежда, славното явление на нашия велик Бог и Спасител Исус Христос,.."Тит2

6

Вярващ

преди 5 години

Според Библията (1Тим2:5-6) молитвата към светии е неправилна защото те нямат ролята на ходатай, както Исус има. Няма и един стих в Библията, който да потвърждава, че те могат да ни чуват. В ев. Йоан 14: 13-14 пише думи на Исус: "И каквото и да поискате в Мое име, ще го сторя, за да се прослави Отец в Сина.Ако поискате нещо в Мое име, това ще сторя. "

5

До Гошо

преди 5 години

Не си прав да се молиш на Архангел - Той само изпълнява, това което му е наредено от Бог. В 1Тим 2:5-6 пише: Защото има само един Бог и един ходатай между Бога и човеците, човекът Христос Исус,Който, като своевременно свидетелство за това, даде Себе Си откуп за всички;Тоест Най-правилно е човек да се моли на Исус Христос, защото Той е ходатая (застъпника) за нас

fallback