Видео 08.11.2018

Спанак, а отровен: Пострадал ще си търси правата в съда

Четирима души са пострадали от отровния спанак, примесен с татул. Цялото количество на токсичния спанак вече е изтеглено от търговските вериги, съобщиха от Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив. Това стана след проверки по сигнали на потребители от Костинброд и Търговище. Как обаче отровното растение е попаднало в пакетите със спанак?

Още по тематаПреди няколко дни Галин Иванов от град Попово купил пакет пресен спанак, а малко по-късно съпругата му приготвила баница. Половин час след като яли от нея двамата се почувствали толкова зле, че се наложило да повикат екип на Спешната помощ.

Веднага са откарани в Спешния център в Търговище, където съмненията за натравяне се потвърдили. Било им е назначено лечение и вече са стабилизирани, предава

Bulgaria ON AIR

.

Въпреки, че инцидентът се е разминал без трайни последствия, Галин Иванов е решил да си търси правата в съда.

След инцидента е установено, че спанакът се отглежда в пловдивското село Златитрап и се пакетира в пакети от 500 грама. Всички запаси вече са изтеглени от търговските обекти, а проверките продължават.

Здравните експерти призоваха хората, които вече са закупили спанак, произведен в района на Пловдив, да не го консумират и да го върнат в магазина.

Коментари Напиши коментар

10

Магдалена

преди 4 месеца

ВСИЧКИТЕ ВИ СТАТИИ СА КРАЙНО НЕГРАМОТНИ! НАУЧЕТЕ СЕ: НЯМА ЗАПЕТАЙКА ПРИ „ВЪПРЕКИ ЧЕ”

9

Анонимен

преди 4 месеца

Тоя сигурен ли е, че жена му не го е отровила?

8

бре

преди 4 месеца

А веганите маат татул и са си на шест!