Снимка: pexels.com
fallback

През последните три години средствата за първична извънболнична медицинска помощ намаляват. Тази тревога изразиха в позиция от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.

Oще по темата

В становище, изпратено до всички заинтересовани институции, от сдружението изтъкват различни свои предложения, като някои от тях са направени и преди време, но не са взети под внимание. Лекарите настояват да се променят изискванията за извършване на профилактичните прегледи, както и ефективност при контрола и увеличение на санкциите при неявяване на пациентите на тези прегледи, предаде БТА.

От сдружението настояват още да не се допуска прехвърляне на средства от едно перо в друго в бюджета на НЗОК, а резервът да се използва при преразход, където е необходимо. Да се увеличат средствата за първична извънболнична помощ, настояват още от сдружението.

Да не се елиминира съсловната лекарска организация от реални преговори за Национален рамков договор за 2019 г., се допълва още в исканията на общопрактикуващите лекари и се посочва, че в Преходните и заключителни разпоредби на проекта на Закона за бюджета на НЗОК се залага формална роля на Българския лекарски съюз. От сдружението добавят още, че е необходимо да се прекрати "порочната практика" да се правят промени в други закони чрез Преходните и заключителни разпоредби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Ганев

преди 5 години

Толерирането на тази каста е пагубно....Какво значи извън болнична дейност - ЕДНО НИЩО.Медицинските персони са далеч на светлинни години от понятието ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ. Където и да погледнете всяко нещо се прави с компютър. Реално погледнато това са едни ОПЕРАТОРИ.Една не малка част са достойни за съжаление. Задават ли си въпроса ако ги няма тези техники ?Мания за величие - болни амбицииСъвсем разбираемо е че ВСИЧКИ ДЕЙНОСТИ В КОИТО Е НАЛИЦЕ ТЕХНИКА трябва да се оценяват от технич. специалист

1

Анонимен

преди 5 години

*** много лъмтите бе докторе! Дреме ви за пациентите на вас! Искате да усвоите.Всичките такси на 100 процента от профилактични прегледи! Още приходи с 2 думи! Здрави са хората И за това не ви търсят! Или си плащат при нужда на други ваши колеги! Същите пари им вземат и те! Ам вие искате при ваз!?-:) Тарикати!

fallback