Снимка: архив, Булфото
fallback

От полицейски произвол се оплака на страницата си във Facebook журналистът Добромир Видев в Стара Загора. Той вече е пуснал жалба до съответното районно полицейско управление в града, предаде "Дарик".

Журналистът е бил спрян около 22:10 ч. в петък за проверка от полицейски патрул. Видев разказа, че е съдействал за проверката, но единият униформен отказал да се легитимира с номер на значката си. За причината за проверката обяснили, че издирват заподозрян за кафе машина и му казали, че отговаря на описанието.

Видев обяснил, че слиза от влака от София, но не му повярвали. Не пожелали да си покаже и билета от влака, от който току-що е слязъл. Журналистът не е разкрил на полицаите какво и къде работи. Призна, че е бързал, защото го е чакала майка му.

"Случаят няма общо с работата ми като журналист, но е показателен за отговорността на властите. Тази вечер при рутинна проверка бях заплашван от полицай на Първо ОД на МВР-Стара Загора, че мога да бъда затворен в багажника на патрулката и ще бъда откаран някъде. На молбата ми полицейският служител да представи номера на значката, за да я запиша и да подам официално оплакване, той отказа", написа Добромир Видев в профила си в социалната мрежа.

"В края на разговора, освен че ме заплаши, че може да ме сложи в багажника, каза и че може да се съдим, ако се оплача. И намекна, че винаги при проверка може да открие нарушение и да бъда прибран в участъка", разказва още той в поста си.

По заповед на директора на местната полиция старши комисар Георги Хаджиев ще бъдат проверени всички факти, заявиха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 5 години

Значи казваш- Преклонена глава , сабя не я сече Типично български , робски манталитет имаш В Украйна техният '' Дорожний контрол '' преследват навсякъде полицаи , снимат ги на видео как нарушават закона за дв. по пътищата пишат постоянно жалби срещу тях и даже принудиха правителството да направи реформа - уволниха всички полицаи и сега имат Нова полиция Това е гражданско общество А ти искаш да се кланяме пред всеки сополанко станал полицай единствено заради заплатата Жалък народ сме

51

до анонимен

преди 5 години

Уж журналист а не знае елементарно нещо - вади телефона и снима на видео---------Подобно действие допълнително би провокирало агресия от страна на "милиционерчето" и последствията за журналиста биха могли да се окажат доста (физическии) болезнени.Съвет: Не провокирайте излишно "милиционерчетата" без наличието на свидетели около вас!

50

Анонимен

преди 5 години

Уж журналист а не знае елементарно нещо - вади телефона и снима на видео , заради своята сигурност Полицай няма право да забранява да го снимат н обществено място - така е по цял сват Като види че е сниман човек се държи нормално и не върши и не говори глупости Сега ще разследват с години и накрая ще кажат че няма нищо нередно

fallback