Снимка: Helpbook

В днешния обзор на сигналите постъпили в платформата Helpbook.info ще обърнем внимание на проблемите със сметоизвозването и неправилното паркиране.

В първият сигнал потребител описва обстановката, на която попаднал: "Отивайки на работа днес се натъкнах на интересна гледка - някой "умник" си бе изхвърлил стария матрак на тротоара, подпрян на кофите за боклук. Адресът е ул. "Продан Таракчиев", а въпросният матрак и кофи се намират на предпоследната спирка на автобус 84. Едва ли е прекрасна гледка за преминаващите чужденци, а за пешеходците представлява реален проблем, тъй като се налага да слязат на пътното платно. Дано по тъмно не стане някоя беля. Моля, компетентните органи да вземат адекватни мерки.“

В друг сигнал призивът е към Столичен Инспекторат с молба за проверка и последваща подмяна на счупен контейнер за отпадъци, който е неефективен, затормозяващ движението и загрозяващ градската среда, според изпратените снимки.

Преминаваме към заснетите нарушения при паркиране на автомобили из столицата и страната. В Стара Загора на  ул. "Димитър Караджов" 16 Б за пореден път е забелязан паркиран джип на тротоара, при положение че както е видно от изпратената снимка свободни паркоместа не липсват.

За подобно нарушение ни сигнализират и от столичен квартал: "В Младост 1, непосредствено до пазара, на спирката на автобусите, на която се зареждат карти, червен бус е паркирал на улицата и е запушил колата ми, която е на регламентиран паркинг. От час и половина не мога да изляза.“

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase