Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

До две седмици у нас пристига екип от чужди лекари, който да обучи български медици как да извършват белодробни трансплантации, предаде Bulgaria ON AIR.
Oще по темата


От Изпълнителната агенция по трансплантации уточниха, че това се налага по спешност, тъй като абсолютни всички европейски клиники вече отказват да приемат наши сънародници.

Даниела, Андриян, Елисавета... Само за две седмици и тримата загубиха битката с живота. Нито един от тях не успя да дочака животоспасяващата трансплантация на бял дроб.

В листата с чакащи все още остават 15 като тях, за които всеки следващ ден без трансплантация намалява шанса им да бъдат спасени.

Битката обаче става все по-безнадежна, признават медиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

ОТВРАТ

преди 5 години

НЯКОЙ ОТ ПРОСТИТЕ НА БОРИСОВ ВИ ПИШЕ ЗАГЛАВИЯТА. ТО НЕ БЕШЕ ОТЛИЧНОТО СПРАВЯНЕ НА ПОЛИЦИЯТА С УБИЙСТВОТО, СЕГА ПЪК -ПОРЕДНА ПРОСТОТИЯ С ТРАНСПЛАНТАЦИЯТА НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, КОЯТО Е РАВНА СМЪРТ. ПЕЕВСКИТЕ *** НА БОКО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ЗАМАЖАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СРЕЩУ БОЛНИТЕ И БЕДНИТЕ, ДОКАРАНО ДОТУК ОТ КРАДЦИТЕ НА ГЕРБ НА ВСИЧКИ НИВА. БОКО РАБОТИ САМО ЗА БОГАТИТЕ КАК ДА СТАНАТ ОЩЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ДА ИМ ПЛАЩАТ ЗА ЛУКСА И ДА УМИРАТ ОТ БОЛЕСТИ И МИЗЕРИЯ.КАПИТАЛИЗЪМ ПО БЪЛГАРСКИ.

11

Анонимен

преди 5 години

Оставят българите да измират.. еврог ейска солидарност..

10

Анонимен

преди 5 години

Чернобил ни зарази с радиация, но виновни пак са американците.А освен американците сме си виновни и ние.Съседката пуши цял живот.Оперираха я от рак на белите дробове, тя продължи да си пуши.Сега пак ще я оперират.Чичо ми пуши цял живот вече 50 години.Оперираха го от рак на пикочния мехур.Цигарите са сочени за причинител и на тази боест да!Той продължава да си пуши.На брат ми детската мечта беше да пуши.Сега и той пуши като комин.Пуши-кашля, пуши-кашля, снахата и тя.Американците са виновни!

fallback