Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

След половин век 38 семейни двойки в Павликени отново се врекоха във вечна вярност и преподписаха брачните си свидетелства на специална церемония. Те си обещаха още по-дълъг съвместен живот.

Лично кметът на Павликени Емануил Манолов ръководи церемонията на семейство Веска и Здравко Йорданови. Под звуците на Менделсон, двамата си казаха отново заветното "Да", след 50 години съвместен живот.

Съпрузите разказват пред Bulgaria ON AIR, че любовта при тях пламнала от пръв поглед още в родното им село Патреш.

Ухажвали се година и половина преди да вдигнат сватба през 1968 година.

След половин век съвместен живот, Здравко е убеден, че разковничето за незагасващия огън в семейното огнище е във взаимните отстъпки и компромиси.

Днес двамата се радват на син, дъщеря и прекрасни внуци, и са благодарни, че са все още живи и здрави.

Сред 38 семейни двойки във вечна вярност се врекоха днес и Люба и Стефан Иванчеви, които празнуват диамантна сватба. Помъдрели след десетилетия съвместен живот, всички бяха категорични, че семейството се крепи живо най-вече на любовта и доверието.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

до 1

преди 5 години

До Анонимен1,браво на теб,ти си смелчак,щом си се решил да се бракуваш втори път,аз още след първия реших да не правя повече опити,успех ти желая

7

Анонимен

преди 5 години

Проявили са вечно търпение, не вечна любов. А това съвсем различно от любовта. Милиони живеят търпеливо и кротко, а в главите им усещане за неудоволетвореност и нещастие. Ама и това не е малко.

6

до 3

преди 5 години

...Мъжът изобщо не е длъжен да се жени....------Никой не те насилва да се жениш.А щом мислиш така за брака стой си като самотно дърво сред полето-всяка чалгарка да те брули като мине.И накрая сух пустиняк.Изборът си е твой,ума също.

fallback