Кадър: Нова тв
fallback

"Мотористите, които онзи ден влязоха в ромските квартали на Русе, пипнаха в рана, когато не трябваше. Нужно беше да бъдем повече съпричастни към мъката на близките на убитата Виктория Маринова". Така Иван Крумов от Бяла коментира преминаването на рокери в четвъртък през кварталите "Тракцията" и "Селеметя", където е живял задържаният за убийството Северин Красимиров.

Oще по темата

Крумов е един от мотористите, които днес се включиха в обиколката на града за закриването на мотосезона в Русе.

Момчетата с буйна кръв спряха моторите си в началото на Парка на младежта на метри от заведението, където миналата събота Вики е пила кафе с приятели.

На мястото имаше засилено присъствие на униформени, а преди това полицията е разговаряла с организаторите да се спази уточненият маршрут и да не се нагнетява напрежение.

Много от мотористите също изразиха мнение, че не са съгласни с действията на колегите си от четвъртък вечерта.

"Тази демонстрация беше излишна, тя няма да доведе до абсолютно нищо, ще породи напрежение, на което ще има ответна реакция. Не мисля, че това е начинът", каза пред "Монитор" и адвокатът на близките на Виктория Андрей Желязков, който също бе дошъл с мотора си.

Един от организаторите на днешното събитие Светослав Бонапартов от клуба "Дъ Тъндърс" бе категоричен, че провокации няма да има и няма да се влиза повече в двата квартала.

Той е един от влезлите в ромските махали в четвъртък и каза, че са искали да изразят съпричастността си към близките на жертвата, като "запалим свещите на моторите си".

"Тракцията" и "Селеметя" не са частни квартали, за да не можем да влизаме в тях. Посрещнаха ни с брадви", допълни той.

Припомняме ви, че семейството на Виктория Маринова призова за етническа толерантност веднага след като стана ясно, че в Германия е задържан 21-годишният Северин Красимиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

112

Анонимен

преди 5 години

Ако оставим настрани кой за кого гласува, ще стане ясно, че четвъртата власт подкрепя статуквото.Как така през улиците на мах'ла не трябва да преминават мотористи.Защо тогава се оплакват, че улиците там не са асфалтирани, няма канализация.Не е ясно трябват ли им на нормални улици или не?- По нормалните улици моторите са разрешени, а брадви да се размахват е забранено.Дали медиите не се финасират от хора, които пречат на интеграцията

111

Пурко

преди 5 години

Каква солидарност бе.....въоръжили се със колове винкели брадви глави искали да режат.....абе нещастници това ако беше вашета жена,майка,дъщеря,приятелка да ли щяхте да използвате тази дума солидарност......

110

Баш мен до 117

преди 5 години

Я пак провери за кого са гласували ***

fallback