Кадър: Нова тв
fallback

През нощта в двете ромски махали на Русе – кварталите "Тракцията" и "Селеметя", имаше засилено полицейско присъствие. Обстановката е спокойна, не са постъпвали сигнали за инциденти, нарушения на обществения ред и престъпления, увери директорът на МВР Русе старши комисар Теодор Атанасов.

По думите му полицията проучва участниците в рокерския поход вчера в ромските квартали. Няма данни за пострадали, няма и задържани лица.

Oще по темата

Припомняме ви, че мъже с мотоциклети нахлуха в четвъртък вечерта в русенския ромски квартал "Тракцията", където е живял за последно Северин Красимиров, задържан за убийството на Виктория Маринова.

Според очевидци хората от гетото са се страхували да не бъдат нападнати. Екшънът започнал около 18.30 часа, когато рокерите нахлули в "Тракцията" и тръгнали да търсят къщата на лелята на Северин.

Един от ромите в кварталната кръчма извадил телефона си, за да снима мотористите. Той бил ударен, но не е пострадал сериозно. Счупен е телефонът му.

Заради моторджиите, от къщите излезли над 30 души, за да бранят семействата си. Някои се канели дори да евакуират близките си и да ги откарат в града.

До сблъсъци с рокерите не се е стигнало и в посетения след това друг ромски квартал "Селеметя", където всъщност е живяло семейството на Северин.

Стана ясно, че мотористите са били от различни рокерски клубове. Те заявили първоначално, че искали да направят обиколка, за да изразят своето отношение към извършеното жестоко убийство.

Теодор Атанасов обясни, че в двата квартала ще продължи и днес присъствието на полицейски патрули и служители на жандармерията.

Той каза още, че са предприети всички действия за опазване на обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДо 36Рокерите винаги се движат на групи. Защо точно тук това се счита за шествие, а другаде - не? Улиците в ромските махали принадлежат на градовете, както и всички други улици.

36

цоко

преди 5 години

Ще ги обявиме за мъченици

35

мразичервенотиквеник

преди 5 години

*** се канят , че ако още веднъж минат "руокерити" ще ги убият , а са пипнали един цяла армия доброволци ще минем оттам да ги прочистим , аз съм доброволец от сега казвам

fallback