Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Десетки къщи в бургаския квартал Сарафово са застрашени от рухване заради активизиралото се свлачище след проливния дъжд.

Днес специалисти от "Геозащита" oглеждат терена, за да се вземат спешни мерки за укрепването му, предаде Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Хората, които живеят на крайбрежната улица "Черно море" с тревога показват как брега на 5-6 метра от къщите се свлича към морето. Притесняват се, че следващият голям дъжд ще събори и оградите на домовете им.

Според жителите на квартала проблемът е от повече от 10 години, когато са подадени и първите жалби до община Бургас.

Междувременно стана ясно, че пропадналият надлез към Летище Бургас трябва да бъде ремонтиран от общината, а пътната агенция ще възстанови част от изразходваните средства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 5 години

Имали са пари да купят скъпи апартаменти а нямат 10 000 лв. да излеят бетонна стена. Ние ли данакоплатците ли да ви платиме бе милионерите. Погледнете в какви скъпарски жилища живуркат а ние в панелните кофтори да им плащаме. Вашата *** селян.дурска.

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 3710 милиона???А ви се свидят 2.90 лева при личния лекар, нали?

37

Анонимен

преди 5 години

"организират и да си направят подпорна стена"Те ако минат с подпорна стена - добре. Само милион ще са назад. Ама ако са пилоти с хоризонтално анкериране или друга чудесия в зависимост от тежестта на случая, милионите минаха 10.

fallback