39

Анонимен

преди 5 години

Имали са пари да купят скъпи апартаменти а нямат 10 000 лв. да излеят бетонна стена. Ние ли данакоплатците ли да ви платиме бе милионерите. Погледнете в какви скъпарски жилища живуркат а ние в панелните кофтори да им плащаме. Вашата *** селян.дурска.

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 3710 милиона???А ви се свидят 2.90 лева при личния лекар, нали?

37

Анонимен

преди 5 години

"организират и да си направят подпорна стена"Те ако минат с подпорна стена - добре. Само милион ще са назад. Ама ако са пилоти с хоризонтално анкериране или друга чудесия в зависимост от тежестта на случая, милионите минаха 10.

36

Случаен

преди 5 години

Щом са на първа линия до морето и са спечелили доста парички, сега да се организират и да си направят подпорна стена, както са си построили къщите на собствени разноски. Държавата не е длъжна никому, който е строил без мисъл и от алчност. А сигурно нямат и застраховки? Държавата трябва да подпомогне майките , че има нужда от увеличение на раждаемостта, пенсионерите, хората с увреждания и т. н. А не алчните, които имат къщи на ръба на брега, да се спасяват сами!!!!

35

Дедо

преди 5 години

Чиновника можеш да корумпираш и да си построиш къща на 2 метра от морето,но природата няма как да я подкупиш!

34

Баш Гларуса

преди 5 години

От много дълги години се говори за алчността на собствениците и безхаберието на държавата за това място.Строи се безразборно,но законно или полузаконно,макар да се знае,че това не са стабилни почви.Най малкото преди да се строи на 10-20-50-100 метра от брега той трябва да е укрепен,за да позволява подобна тежест.Сега държавата да им плаща луксозните постройки ,които ще бъдат погълнати от морето ли???

33

Гашо

преди 5 години

А бецален сега братя. Гат строихте на ръба, да сте се сетили че от време оно си е свлачищен район. Кво чакате от държавата, оправяйте се сами, взимайте фирма да укрепва. Аман вече от ревящи и искащи компенсация за собствената си лакомия и простотия!

32

Анонимен

преди 5 години

Това свлачище е известно от време оно. То не бяха пупове, смяна на статути, строежи /въпреки, че се знаеше/. А сега - ох, "ко стана. Очаквам скоро застроеното блато до Поморие да си каже тежката дума. Може някои от скромните хотелчета от 10-15 етажа да станат на 5-10.

31

Анонимен

преди 5 години

-Жена, дръж къщата, че отива в морето.-Спокойно, мъжо, отгоре идва по-хубава.

30

жалко, но...

преди 5 години

Неприятна ситуация, но лакомията до това води! Строи се на терени, които са неподходящи да строителство. Никой (общини, собственици, строители) не се съобразява с геоложките характеристики - навсякъде по морето, че и в другите населени места...Окото лакомо все цели "първа линия" и големите кинти!Да им е честито новото "мобилно приложение"!Да но не хвърлят държавни (наши) пари за заличавене на мазалото

29

Жо

преди 5 години

НЕ Е ТОЛКОВА ЗЛЕ!От видеото видях, че на първия ред къщите са двуетажни, а на втория ред са триетажни.Това означава, че тези, които имат терени на първия ред, след свличането на къщите им в морето, ще им се спуснат отгоре триетажни къщи в имота. Ами това си е чиста аванта :)

28

Препатил

преди 5 години

"Апарт-студио, луксозно, на първа линия, с гледка към морето!Изгодно! 250 лева на вечер, за количество - отстъпка!"

27

Местните да не се

преди 5 години

правят на ощипани кифли! Свлачищата по брега на морето в района на Сарафово са известни отдавна. Проучвани и картографирани са доста преди 89-та. На сайта на Института по георогия към Бан има линк, който отваря тематична карта. На нея има населени места с имена Толбухин, Станке Димитров, Михайловград, Мичурин, Грудово и т.н., така че всичко си идва на място.Геоложката опасност става голям проблем, когато човекът с всичките си мераци и вересии се натресе право в нея. Тогава се почва с олелето.

26

ники

преди 5 години

Брей че новина. Подбни новини всяка година и никой не прави нищо и после олеле какво стана?!

25

Анонимен

преди 5 години

Тея нито са бедни, нито са глупави. Да извадят кинти и да наемат някоя фирма.

24

Анонимен

преди 5 години

Еми като си строите къщите и хотелите едва ли не на пясъка, ще си берете плодовете. Природата не пита и не я интересува колко пари си бутнал на някой корумпиран служител за разрешително...

23

Един

преди 5 години

Проблемът е голям, тъй като това са къщи на първа линия - на най-нaмазаните. Там случайници няма. Нека цялата държавна, областна и общинска машина се задвижи, за да спаси имотите на тези Силно Наши Хора, пък те ще почерпят ;)

22

Анонимен

преди 5 години

Стройте още на брега, ваща ***! Природата ше ви накаже, понеже за вас закони няма! СКоро и Слънев Жряг да го залее дано!

21

Анонимен

преди 5 години

проблемът е от както има презастрояване

20

Мен

преди 5 години

Свлачищата са добре документирани и е ясно къде са! Да са мислили като са си строили къщите върху свлачище, никой не им е длъжен да им укрепва имотите!