Снимка: архив, Булфото
fallback

Все повече жалби срещу надписването на сметки за вода на основание общо потребление. За първите три месеца на тази година са постъпили 313 оплаквания.

Темата за новата наредба на Министерството на регионалното развитие и благоустройството предизвика множество полярни мнения и коментари. Именно наредбата трябва да въдвори ред и справедливост между реалното потребление на вода и сметките, начислени от ВИК дружествата.

"Отдавна трябваше да се направи преглед на тази наредба. Не трябва да са много промените. Очевидно, най-големият проблем е как се разпределят разликите в междуетажната собственост. Имаше работна група, която обсъждаше всички варианти. В момента сме в дискусия, тъй че все още няма решение дали ще се премахне пропорционалното разпределение или не", поясни Иван Иванов от Българската асоциация на водите в "България сутрин".

Според председателя на Асоциацията "Междуетажна собственост" Павел Миланов идеята е да се намали тази разлика в сметките, за да няма какво толкова да се разпределя.

"Трябва индивидуалните потребители да имат договори с ВИК дружеството. Те нямат интерес да се борят със загубите, защото ще ни ги разпределят и ние ще ги платим. Обсъждането ще продължи. В много отношения наредбата изглежда лобистка. Нека да имаме предвид, че ние плащаме за услуга. В тази цена трябва да бъде включена и канализацията", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

House M.D.

преди 5 години

3. ...За отказване е необходимо и трите входа да са съгласни.

23

House M.D.

преди 5 години

Колега 16/22, топлофикационните тръби не са Ваша лична собственост, а обща собственост на ЕС. Т.е. те са общи части. Горното важи и за ВиК-тръбите. Поради това:1. Тръбите можете да ги премахнете само с разрешение от останалите съседи.2. Дори "Топлофикация" да започне да плаща наем, тези пари ще отидат в общата каса на ЕС, а не във вашия личен джоб.3. Отказването е възможно само ако всички ЕС, вързани към една АС, са съгласни. Напр. в блока, в който живея, към една АС са вързани 3 входа.

22

Жо

преди 5 години

ИМА НОВОПОСТРОЕНИ блокове, в които новодомците на Общо събрание решават, да не сключват Договор с Топлофикация, въпреки че строителят е изградил вътрешна топлопреносна инсталация в сградата. Това могат да направят и старите абонати, ако вземат такова решение на Общо събрание. В нашия вход всички мрънкат от сметките, но когато на два пъти им казвам, да се откажем от Топлофикация, вземат решение да останем към нея.

fallback