Снимка: БТА
fallback

“България има нужда от всяка една помощ и от всеки един човек. То е като при пирамидата - трябва всички да помагаме и да строим”, призова в Русе големият канадски бизнесмен от български произход и дарител Игнат Канев.

Той присъства на официалното откриване на новото отделение по трансфузионна хематология в Университетската болница "Канев" в Русе, изградено изцяло с 300 000 лева, дарени от фондация "Игнат Канев". През миналата година бе открито и ново педиатрично отделение към лечебното заведение. Ремонтът бе осъществен отново с финансовата подкрепа на фондация "Игнат Канев", която дари 500 000 лева.

"Искам да благодаря за уважението, което показахте към мен и моето семейство. Гордея се, че съм от този район на света. България може и без мен, но е удоволствие да се помогне на ония, които имат най-голяма нужда", каза Игнат Канев, цитиран от БТА. Дарителят допълни, че ще продължи да помага на болницата, която бе наименувана на неговата фамилия в края на миналата година.

Началникът на отделението по трансфузионна хематология д-р Биляна Цветанова обясни, че е безспорен комфортът - и за персонала, и за кръводарителите в новото отделение, а това е от голямо значение. По думите й между 350 и 400 са кръводарителите средно на месец - толкова били и нуждите за кръвопреливане.

"Тази нужда постоянно расте. Малко са и хората, които даряват кръв безвъзмездно", отбеляза със съжаление д-р Цветанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 5 години

ЧЕРВЕНИТЕ ЛИЦЕМЕРИ СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО И ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА- ЗАТОВА НА ГОЛЕМИТЕ КРЪСТОВИЩА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВИДИТЕ ПО ЕДИН ВИДЕН ОЛИГАРХ МИЛИОНЕР СОЦИАЛИСТ ЛИДЕР КОЙТО Е ЗАПОЧНАЛ ДА РАЗДАВА МИЛИОНИТЕ СИ ЗА ПОЛЗУ РОДУ.

37

Анонимен

преди 5 години

ДРУГАРИТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ ТРЪГНАЛИ СРЕД НАРОДА ДА РАЗДАВАТ МИЛИОНИТЕ СИ ПО ПРИМЕРА НА ИГНАТ КАНЕВ.

36

бай Чепик

преди 5 години

Че то в Мисисага бял човек не остана бе.Само индийци,паккистанци и прочее ***.

fallback