Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Нов апел за реформи на родителите на деца с увреждания от инициативата „Системата ни убива“.

Те канят всички 24- депутати на среща пред палатковия лагер до парламента, а очакванията са представителите на различни политически партии да поемат ясен ангажимент да изпълнят исканията им.

Всички народни представители са получили писмена покана, която призовава да се включат  в пресконференцията, която ще се състои  14.00 ч. днес.

Целта е в навечерието на 22 септември майките да напомнят на народните избраници, че независимостта на децата им е зависима от решенията, които те трябва да вземат в пленарна зала, а обещаният срок за реална помощ към тях - 1 октомври, изтича.

Oще по темата

"Настояваме най-накрая да тръгне реформата - да се приемат законите за личната помощ и хората с увреждания. Животът на хиляди хора с увреждания зависи от тези закони", настоя пред Bulgaria ON AIR майката на дете с увреждания Вера Иванова.

Според Димитрина Русева няма воля това да се случи, защото по-думите и нещата се проточват във времето.

"Стискаме палци това да се случи, защото то не търпи отлагане. Хората с увреждания са поставени в зависимо положение не само заради самото си увреждане“, заяви майката, която също е част от палатковия лагер.

Вера Иванова е категорична, че промените до голяма степен ще гарантират живота на хората с увреждания. По думите ѝ Законът за личната помощ е средство за оцеляване. Човек без асистент дори не може да стане от леглото, да отиде на работа, на училище, отбеляза тя

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Пенсионер

преди 5 години

От вторник като стане 10 градуса и завали сняг, ще вдигнат палатките.

21

позитано 20

преди 5 години

Ааа, най после си го казаха. Искат реформата да работи за тях , че и пенсия накрая и за рители и пораснали деца. Че това го няма и в Швеция.Вярно не им е леко , но все пак малко по скромно.

20

Аз съм номер18

преди 5 години

Имам заболяване, което ме убива. По същество не съм дете и държавата НЕ се грижи за мен. Няма лечение. А сега ми кажи ти какво зяпаш със завист в паницата на болни деца. По хубаво ще се чувстваш ако знаеш, че са зле ли? За Вуте, дето искал Нане да е зле, вица знаеш ли го? Питам ей тъй, несъществено. Понеже явно не знаеш вица за българския Казан в ада.

fallback