22

Пенсионер

преди 5 години

От вторник като стане 10 градуса и завали сняг, ще вдигнат палатките.

21

позитано 20

преди 5 години

Ааа, най после си го казаха. Искат реформата да работи за тях , че и пенсия накрая и за рители и пораснали деца. Че това го няма и в Швеция.Вярно не им е леко , но все пак малко по скромно.

20

Аз съм номер18

преди 5 години

Имам заболяване, което ме убива. По същество не съм дете и държавата НЕ се грижи за мен. Няма лечение. А сега ми кажи ти какво зяпаш със завист в паницата на болни деца. По хубаво ще се чувстваш ако знаеш, че са зле ли? За Вуте, дето искал Нане да е зле, вица знаеш ли го? Питам ей тъй, несъществено. Понеже явно не знаеш вица за българския Казан в ада.

19

Анонимен

преди 5 години

До 18Нещо по същество имаш ли да напишеш, освен да крещиш и да разказваш вицове?Не ви стигат пари за детето + пари за майката, ами и слуга безплатен искате.А другите инвалиди оцеляват с жалки парици, за да има за вас.

18

До 16

преди 5 години

Знаеш ли вица защо дяволите не пазят казана с българите? Щото те сами се спират някой да не излезе от казана. Опротивяло ти, значи, поне някой да се оправи. Браво. Може би не е виц. Докато останалите не пускат никой да излезе от казана, то и никой няма да излезе. Хайде да пуснем като за начало поне децата с увреди, а? После и другите.

17

Анонимен

преди 5 години

Откога думата бас.тун се цензурира?Как да напиша, че слепите хора се движат с бял ба.стун?

16

Анонимен

преди 5 години

Тая 'лична помощ' вече опротивя. Дават им пари за детето и пари за майката, която го гледа. Те искат и още 1 човек, който да им слугува. А пълнолетните инвалиди оцеляват с мизерни 180-220лв на месец, без майка им да се грижи за тях, без личен асистент.Оня ден млада сляпа жена с бял *** сама вървеше нанякъде, едва пресече шосето. Вървя направо и се замота сред строителните материали до един обект. Работниците и се смееха и подвикваха. Тя не можеше да се измъкне от пясъка и чакъла.

15

Извод

преди 5 години

Чета и се чудя, дали и за психиатрията и повече пари за лечение на социопати да не почне стачка. Социопат до социопата драскат ли драскат коментари, зловещи по своето съдържание. Нелекувани хора. Озверели. Алчни. Завист ги души. Щото не отиват някакви пари при тях. Щото не са в центъра на вниманието. А ето, като се пуснат пари на психиатрите, че да ги лекуват такива, тъкмо всичко ще се нареди. Хем и пари за тях, хем и внимание.

14

Анонимен

преди 5 години

А децата, бъдещето на България, които с труда си ще допринесат за пенсиите на децата-инвалиди как смятате че живеят с 32 лв. детски? Самите родители изнемогват с купуването на скъпите учебници по езици, защото повечето са работещи бедни. Наглост е да искаш доживотна пенсия 930 лв, а работещи хора, отдали 40 години стаж за осигурителната ни система да са с 207 лв. пенсия. А ако е фалшиво инвалидчето, или всяка *** писала, че детето и било с дислексия, СОП и хоп - 350 лв. на месец.

13

Анонимен

преди 5 години

Не са децата "банкомати", а децата "бързи кредити". Родителите им постоянно трябва да плащат.

12

Анонимен

преди 5 години

Медицината напредна. Родих първото си дете на 35. Заради напреднала възраст ми направиха всички изследвания за увреждане. Не можеш да заченеш дете пиян и дрогиран и после да претендираш, че някой друг ти го убивa.

11

До 9

преди 5 години

Ето това е най-лицемерното в случая, тук децата с увреждания въобще ги няма в картинката, те са само средство с което наглите им родители, да се доберат до парите. Вече достигнахме до такава тежка деградация, че възхваляваме хора търгуващи с болните си деца. Не е ясно, кой и защо реши, че живи трупове трябва да се отглеждат в домашни условия, че на човек в безпомощно състояние обществото трябва да му назначава личен асистент, а не да се настаняват в специализирани заведения.

10

Анонимен

преди 5 години

Върви надлъгване и шикалкавене. Едно мислят и правят, а друго говорят. Няма пари, но има пари за 10% увеличение за изборите. Тука има, тука нема... пари. Приличат на измамниците по пазарите с играта "Тука има, тука нема" от началото на демокрацията.

9

Анонимен

преди 5 години

Искате по хилядарка за дете и по още толкова за вас докато сте живи. Нещастници.

8

месара

преди 5 години

тия дето системата ги убивала да ги попитам : имаше ли работеща реформа преди 10 г., системата дето сега ви убивала по добра ли беше преди 10 г., или беше друга, парите преди стигаха ли ви, имахте ли асистенти които да ви помагат, и въобще, всичко за което сега протестирате имахте ли го и, кой ви го отне? много е грозно и долно да се опитвате да изнудвате държавата, с децата си отпред! къде бяхте преди 10 г.?

7

Анонимен

преди 5 години

Човек без асистент дори не може да стане от леглото, да отиде на работа, на училище, отбеляза тя - това някой може ли да го преведе? Аз асистент без живота не съм имал, но успешно ставам от леглото, ходил съм на училище, ходя на работа, явно обаче аз не съм човек. Освен и аз да отида пред НС да правя циркове, за да ми назначат асистент, за да стана и аз човек, а не както сега гостоприемник пълнещ гушите на човеците.

6

Анонимен

преди 5 години

Реформа е оптимизиране работата на дадена система, а тук тези кресливи нагледци искат точно обратното. Не може да наречеш реформа наливането на пари в бездънна яма, с единствен ефект задоволява потребностите на една група от общество, срещу едно голямо нищо отсреща. Пари, пари и пак пари - в това се състои цялата им инициатива. Системата ги убива, защото виждаш ли ги кара да дават нещо от себе си, а не както те искат обществото да им дава солидни джобни, да им назначи прислуга и т.н.

5

Допълнение

преди 5 години

Сакати и недагави.

4

Анонимен

преди 5 години

Много грозно и отблъскващо звучи "хора с увреждания". Веднага навява мислълта за някакви психопати. Инвалиди е точния термин. Преди това им викаха сакати.

3

Анонимен

преди 5 години

Повредени хора - те нямат място сред нормалните хора. Инвалидите са друго нещо - нормални хора и не са повредени.