Архив: Булфото
fallback

Овцете в Болярово умрели от преяждане, а не от чума. Това твърдят собствениците на 11-те животни, които са починали в рамките само на пет дни в стопанството им.

Става въпрос за същото стопанство, в което бяха открити положителни проби за чума.

Вчера от БАБХ сезираха прокуратурата, че ветеринарите вече втори месец не могат да влязат в зоната, за която има лабораторни резултати за чума по дребните преживни животни. Експертите били заплашвани от собствениците и не били допуснати до фермата, за да извършат почистване и дезинфекция.

Oще по темата

Според собственичката Ани Петрова една част от животните ѝ влезли под заграждението на мястото, където се съхранява жито, и така се стигнало до преяждането.

"По частен ред със специалист патоанатом установихме, че това е причината за смъртта", настоя Петрова пред bTV.

По думите ѝ тя още на 14 септември е сигнализирала за първите три починали животни, но ветеринарите не ѝ помогнали.

Според Ани Петрова тя винаги е позволявала на властите да вземат втора проба за чума от овцете ѝ, но само при условие, че заповедта за евтаназията им, издадена след първите проби, бъде обявена за нищожна.

"Изгубила съм всякакво доверие във ветеринарите. В момента, в който влязат уж за кръвни проби, не знам какво ще направят", коментира Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

udjs

преди 5 години

Българи научете се да правите елементарни връзки!Убийствата в Болярово са свързани с сегашните и предстоящи масови убийства на прасета в Североизтока,пак по причина на уж-чумата!С нея вече оправдават престъпното предстоящо законодателство да забранят на селяните да отглеждат животни-сега прасета,овце,кози,а по късно и всякакви животни-това ще унищожи селата и малките градчета окончателно!Ще освободи Странджа и Североизтока за мигранти-мюсюлмани,а това по-късно ще отвори пътя на Ердоган!

50

udjs

преди 5 години

Абе вие прости ли сте или се правите на такива?Над 2 месеца,нито едно животно не умря от уж-чумата,на която инкубационният период беше не повече от 7-8 дни!Понеже скандала с убийствата се раздуха,някой ***/знае се кой/,посъветва управляващите да затворят животните,да изчакат докато умрат от глад и тогава триумфално да заявят,че са умрели от уж-чумата!Сега вече започват да *** от глад-ДА ОТ ГЛАД,защото ако и вие гладувате продължително и в един момент се натъпчете с храна и вие ще умрете!

49

аз

преди 5 години

До aз съм ***- наистина си ***

fallback