Снимка: архив, Булфото
fallback

Извършва се инвентаризация на републиканската пътна инфраструктура, която е 20 000 км, съобщиха от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Проверката е по разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Николай Нанков, се уточнява в съобщението.

Отбелязва се, че информацията трябва да бъде обобщена от АПИ до средата на октомври 2018 г., като се определят пътищата, за които трябва да се предприемат незабавни мерки. Докладът ще включва данни за състоянието на настилката, канавките и банкетите, мантинелите, вертикалната и хоризонталната маркировка.

Ще бъдат посочени последните ремонти на пътните отсечки, както и кой ги е изпълнявал. За всяка пътна отсечка ще бъдат посочени сигналите, които са подавани, както и какви мерки са взети по тях.

За всеки път трябва да се предложат мерки, за да бъде приведен в нормално експлоатационно състояние, както и срокове, в които могат да бъдат изпълнени, посочват от АПИ.

Не са водени разговори с народни представители за вземане на асфалтови проби от участъци по автомагистралите "Люлин", "Тракия" и други републикански пътища за проверка на качеството, уточняват от АПИ по повод на публични твърдения на депутат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

Да вкарат и едно оценяване.Има пътища, строени 2000-2005-та, които още не са мръднали. Защо на същата фирма да не й възложат още поръчки, след като е доказала качеството си на изпълнение? Вместо това поръчките ги печелят 2-3 фирми близки до Боко и резултата е плачевен - всяка година ремонт, докато избутат до края на гаранционния срок...

9

Анонимен

преди 5 години

А "Мот Макдоналд",кой ще проверява.Тази английска фирма,е приела това строителство.

8

Анонимен

преди 5 години

Няма по цивилизования свят такъв цирк!

fallback