Прегазеният балетист и БМВ-то, което го помете на пътя. Колаж: Facebook

25-годишният шофьор от Варна, който блъсна и уби 39-годишния балетист Мартин Чикалов, никога не е имал книжка, пишат. 

Заради шофиране без притежание на документ за правоспособност, мъжът е бил наказван два пъти с акт, като единият е от 2010 г., когато 25-годишният убиец е бил непълнолетен.

Мъжът сега е задържан за 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, след като във вторник следобед се е предал в присъствието на адвоката си – 20 часа след кървавия инцидент.

Още по темата

Директорът на ОДМВР в града обясни, че на водача е взета проба за алкохол и наркотици, като резултатите все още не са ясни.

Според събраните до момента доказателства балетистът е бил блъснат близо до пешеходна пътека, но не е бил на нея. 

Варненската окръжна прокуратура ще внесе искане извършителят да остане в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, че инцидентът стана в понеделник вечерта – около 19:30 ч. 39-годишният балетист от Държавната опера – Мартин Чикалов беше блъснат от БМВ до входа на морската градина във Варна. По-късно мъжът издъхна в болницата. 

След удара извършителя избяга, но 20 часа по-късно се предаде. По думите на свидетели 25-годишният водач е карал рисково и преди удара. Автомобилът му се е движил с превишена скорост по целия булевард, като за малко не се е ударил в друга кола.

Довечера приятели, роднини и колеги на убития на пътя балетист от Държавна опера Варна Мартин Чикалов организират "Поход за живот". Шествието ще тръгне в 18 часа от сградата на общината и ще спре пред сградата на областната управа.

Коментари Напиши коментар

136

112

преди 7 месеца

ЗАЩО СТРАХЛИВИТЕ СЛУГИНСКИ МЕДИИ УПОРИТО КРИЯТ ИМЕТО И ФАМИЛИЯТА НА ПРЕСТЪПНИКА?
КЪДЕ Е СНИМКАТА МУ?
ИСКАМЕ ФОТОСИ,СЪЩИТЕ КАТО НА НАДЗИРАТЕЛЯ ОТ ПАЗАРДЖИК БЛЪСНАЛ И УБИЛ ВЕЛОСИПЕДИСТ ПРЕДНИЯ ДЕН!

135

дядо Йоцо

преди 7 месеца

Държавата ви била виновна, полицията, съдиите на вас Българите! А родителите къде сте? Да възпитавате децата си да не крадът, бият, да не мислят зло-на всичко добро и ценностна система на добър гражданин А? Вие сте огледалото на детето си-то става бандит като Вас! Тоя крет"ен от 15 годишен е изпечен бандит, не заради слабата ни държава, а заради баща си! Не учителите са ви виновни и полицаите, а Вие РОДИТЕЛИТЕ! БУРЕНИ И БУРИ ПОСЯХТЕ, БУРЕНИ И БУРИ ЩЕ ЖЪНЕТЕ-" БИБЛИЯТА"
Жалко за интелигентното мо

134

георги

преди 7 месеца

Карането без книжка би трябвало да е равносилно на тежко престъпление и би трябвало за него да има тежко наказание!!
Трябва с общи усилия да искаме промени в тази система за да станат реалност. Само с коментиране по разни сайтове нищо няма да се промени.