Прегазеният балетист и БМВ-то, което го помете на пътя. Колаж: Facebook

25-годишният шофьор от Варна, който блъсна и уби 39-годишния балетист Мартин Чикалов, никога не е имал книжка, пишат. 

Заради шофиране без притежание на документ за правоспособност, мъжът е бил наказван два пъти с акт, като единият е от 2010 г., когато 25-годишният убиец е бил непълнолетен.

Мъжът сега е задържан за 72 часа с постановление на Окръжната прокуратура във Варна, след като във вторник следобед се е предал в присъствието на адвоката си – 20 часа след кървавия инцидент.

Още по темата

Директорът на ОДМВР в града обясни, че на водача е взета проба за алкохол и наркотици, като резултатите все още не са ясни.

Според събраните до момента доказателства балетистът е бил блъснат близо до пешеходна пътека, но не е бил на нея. 

Варненската окръжна прокуратура ще внесе искане извършителят да остане в ареста с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, че инцидентът стана в понеделник вечерта – около 19:30 ч. 39-годишният балетист от Държавната опера – Мартин Чикалов беше блъснат от БМВ до входа на морската градина във Варна. По-късно мъжът издъхна в болницата. 

След удара извършителя избяга, но 20 часа по-късно се предаде. По думите на свидетели 25-годишният водач е карал рисково и преди удара. Автомобилът му се е движил с превишена скорост по целия булевард, като за малко не се е ударил в друга кола.

Довечера приятели, роднини и колеги на убития на пътя балетист от Държавна опера Варна Мартин Чикалов организират "Поход за живот". Шествието ще тръгне в 18 часа от сградата на общината и ще спре пред сградата на областната управа.

Коментари Напиши коментар

139

Анонимен

преди 9 месеца

пич продължение на булевард се води пешеходна пътека, заради такива като тебе стават такива инциденти

138

T

преди 9 месеца

До П.Петров

Ако има изричен светофар за велосипедите и той им свети червено, не сме длъжни да им даваме предимство. Едни такива щях да ги насмета здраво. Правя десен завой, на мен ми свети зелено, а на тях червено, въобще не предполагам, че цялата групичка умници ще продължат направо без да спрат на червения си светофар.

137

П.Петров

преди 9 месеца

До Анонимен 99

Пешеходна пътека по закон наистина се преминава пеш с бутане, но когато маркировката е с жълти квадрати или ромбове не е пешеходна пътека, а велосипедна пътека, която е маркировка показваща продължение на вело алеята върху пътното платно и завиващите автомобили трябва да осигурят предимство на движещите се направо превозни средства, в случая велосипеди пак по закон.