Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Пътищата и пътната мрежа са част както от военната инфраструктура, така и от националната сигурност. Да строиш некачествени пътища означава, че нарушаваш националната сигурност. Наказанията за това са много тежки. Това нещо поставя под опасност всички български граждани и чужденци, които пътуват у нас. Трябва да се проверят всички ремонти, които се правят от "Трейс" в цяла България.

За това призова от ефира на Bulgaria ON AIR криминалният журналист Богдана Лазарова по повод разследването на инцидента край Своге, при който загинаха 17 души, а десетки други бяха ранени.
Oще по темата

Според Лазарова ако трябва да извадим нещо положително от цялата история, то това е фактът, че цялото общество видя, че обществените поръчки са пропити от корупция.

"Не може да вземаш половината пари от обществената поръчка, а с другата част да построиш качествен път. Корупцията тръгва от НС и стига до чиновника в АПИ, който извършва проверката на пътя. Законите се гласят, за да има вратички. Никой обаче не предприема нищо", категорична е тя.

Адвокат Николай Хаджигенов също е на мнение, че корупцията е главният виновник за жертвите край Своге, а не шофьорът, който всъщност е обвинен за трагедията.

"Премиерът казва, че ще бъде понесена политическа отговорност. Да, но това трябва да стане на момента. Нямаме правителство от 1989 година насам, което да не си е тръгнало заради корупция", отбеляза адвокатът.

Хаджигенов смята, че прокуратурата и разследващите органи са част от цялата корупционна схема, затова няма и реални присъди за виновниците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 5 години

По размери, корупцията при социализма, беше около 1 милион пъти по-малка от сега при демокрацията и пазарната икономика и по-важното, онази корупция не застрашаваше живота на хората, както е след 1989 година и особено сега при чудовищните размери на корупцията при ГЕРБ.

29

Анонимен

преди 5 години

Вие очевидно не знаете какво е комунизъм, социализъм и капитализъм. По-добре спрете да се излагате, като всяка отрицателна черта на капитализма в България след 1989 година, я приписвате на комунизма. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Явно много изпростяха хората при демокрацията и пазарната икономика.

28

До 23

преди 5 години

Да, живял съм по онова време и всичко, което си изброил, си го купих или купувах без роднински връзки, както ти твърдиш. Почти всички хора бяха като мен. Е, разбира се и тогава имаше тарикати, които се опитваха по-бързо да се снабдят с нещо. Тези тарикати след 1989 година станаха първи демократи и започна грабежа на демократите. Май сте много млади и яко са ви промили мозъците, щом все за комунисти пишете.

fallback