Снимка: flickr
fallback

Момченце на две години почина, след като се оказа заключено в автомобил при температура навън от над 30 градуса.

Oще по темата

Детето е било транспортирано до болницата в Сливен, където няколко часа по-късно починало. То било открито в безсъзнание от родителите му. Трагичният инцидент се случил в сливенското село Желю войвода в неделя следобед. Момченцето прекарало затворено в колата няколко часа.

"Подобен инцидент би могъл да се случи навсякъде по света, не само в определена общност. За съжаление обаче смятам, че такива неща ще се случват все по-често занапред, защото хората са все по-невежи. Те не само не са готови да бъдат родители, много често не са готови да бъдат това, което искат да бъдат", коментира в студиото на "България сутрин" журналистът Миглена Ангелова.

Пред Bulgaria ON AIR бившият зам.-директор на Държавната агенция за закрила на детето Христо Монов пък попита къде са били родителите на починалото дете, когато се е заключило в автомобила.

"Реакциите след подобни трагедии са един тест както за институциите, така и за нас като общество. Защото всяко дете трябва да бъде обгрижвано. Ако сами не си извадим поука от случващото се и не се стреснем, за да тръгнем в друга посока, няма да стигнем до никъде", отсече прихологът.

Според разказа на родителите на починалото 2-годишно дете, те правели ремонт, а синът им си играел покрай тях. Предполага се, че сам влязъл в колата и се заключил там. Инцидентът станал около 15:00 часа, а час след това родителите усетили, че го няма и започнали да го търсят. Открили го в автомобила и се обадили в болницата. Медиците настанили детето в реанимация, където то починало. Назначена е аутопсия.

Момченцето е най-малкото от четирите деца на семейството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

до 34

преди 5 години

ТАКА е в САЩ.Защото имат опит от тъмнокожото население и искат гражданите им да са качествени. Мои познати, архитекти, получиха паспорти на САЩ.Искаха да работят и двамат, имаха 3-годишно дете. Мислеха да извикат майката на бащата-пенсионерка мед. сестра с отличен външен вид ( тогава бяха 55-год. пенс.) От социалните служби ОТКАЗАЛИ тази жена да се грижи за детето в САЩ, защото не знае езика,няма минимум представа и приспособеност към живота в НюЙорк.И е ПРАВИЛНО.Бълг. ще възпита детето в бълг.

33

И как така

преди 5 години

не набиха лекарите, не извикаха маалата с колове, ЗАЩО не са спасили детето им? Нали те така правят ВИНАГИ?Сега ще разправят каквото им хрумне- детето не може да каже нищО! А и да беше оживяло- същото.Ще избегнат да бъдат съдени като убийци безмозъчни, защотот ТЕ са го закл. в колата, за да работят спокойно!Но не се прие ЗАКОН нито за кучетата, нито за ромите, които раждат същества, които нито гледа, възпитават, образоват. ЗАШИ ТАКА,ДЪРЖАВО? Каква полза имаш от скитащи кучета, убиващи хора, и

32

Анонимен

преди 5 години

Темата е може да се предотвратят детските злополуки.Отговор могат ако родителите не са невежи.Т.е. могат ли да се предотвратят и злополуките при възрастните , въпроса е да сте невежа.винаги се смятало че злополуките са случаен фактор, но ето че нашата умница доказва че всички математици са в голяма грешка с тяхната теория на вероятности.

fallback