Летище "Балчик" е затворено заради разбилия се там снощи двуместен самолет. При инцидента загина пилотът на летателната машина.

Още по темата

Това е 52-годишният варненски бизнесмен Севдалин Вълнаров. Той е развивал своя бизнес в железопътния транспорт. Притежавал е разрешително за летене от година и половина, имал е много малък летателен стаж, съобщава Bulgaria ON AIR.

Ултралекият самолет излита от летище "Лесново" вчера в 17:45 ч. Полетът му до Варна трае малко повече от час, като преди 19 ч. той е пренасочен към летище "Балчик". При опит да се приземи самолетът се удря в пистата, след което се обръща и възпламенява.

Според рзследващите най-вероятната причина за катастрофата е внезапен смут в поведението на самия пилот. От авиационния център в Долна Баня, където се е обучавал загиналият пилот, отказаха коментар пред камерата ни. Оттам заявиха, че все още се води разследване, а инструкторът на пилота вече не работи в Центъра.

На летището днес пристигна окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. В разследването на инцидента се включиха от Националната следствена служба. На място е и Христо Христов - директор на специализираното звено за разследване авиокатастрофи.

Пред камерите ни той обясни защо се е стигнало до инцидента и отбеляза, че спецификациите на летище "Балчик" са такива, че там винаги има вятър.

Това е втори случай с катастрофирал ултралек самолет само в рамките на седмица. Разследването продължава, а екип на Bulgaria ON AIR остава на летището в Балчик.

Вижте и коментара на авиоексперта Александър Богоявленски:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase