Снимка: Pixabay
fallback

Близки и приятели на 33-годишната Ренета Томова, която почина преди дни, малко след като роди дъщеря си Мария, се сбогуват с нея днес в Сливен. От болницата, в която тя издъхна,съобщиха, че състоянието на бебето й се подобрява.

Заради парезата на ръката е започнала рехабилитация. Според лекарите в болницата детето ще се възстанови напълно. Малката Мария получи увреждането по време на тежкото раждане на 15 август. Момиченцето ще бъде осиновено от вуйчо си.

Oще по темата

Днес в Сливен е поклонението пред паметта на Ренета Томова. В София също ще има поклонение, на което ще се съберат нейни приятели и близки, съобщи Bulgaria ON AIR.

В същото време разпитите в Сливенската болница за смъртта на младата жена продължават. Родителите и близките й обвиняват лекарите, че са виновни за фаталния край. Те споделят последните си разговори с Ренета, в които тя разказва, че са скачали върху нея и всичко я боли.

Близките и родителите също ще дават показания.

Аутопсията на Ренета е направена в понеделник. Очакват се резултатите от назначената тройна съдебна експертите. Всички документи по случая вече са предадени на следствието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

--------

преди 5 години

<html><body><!--StartFragment-->интересно <img src="spodeli.eu/emotions/smile-02.gif" class="emotions" alt="sad" title="guest е тъжен за "> лекарите се оправдават и прикриват взаимно вместо добрите лекари да се разграничат от лошите и некадърни "лекари", нелогична логика. Освен това как може да се оправдават, че не са скачали върху родилката и че на нея й нямало нищо, добре а тогава защо на бебето му има нещо, което е причинено от травми или то само се е удряло в стените на матката още неродено: "Бебето пък се роди с пареза на ръката и отоци по главата."<br>Много жалко,

23

Тъжна

преди 5 години

Не разбирам, защо хората ги интересуват неща, като кой щял да осинови детето или защо баща му е неизвестен и не се показва! Най-страшното в тази трагедия е че си отиде без време една чудесна, социално заангажирана жена, която правеше и щеше да направи много за региона си и остави едно дете сираче.Надявам се истината да излезе наяве и да не бъде потулена!

22

До Аз

преди 5 години

Не казах, че има само некъдърни лекари, нито пък, че трябва да слагаме всички под общ знаменател. Написах "този случай" и "подобни като този", а не "всички лекари, които практикуват и са живели някога". Да бъдеш лекар или сестра е работа като всяка друга и е нормално, когато има нещо съмнително някой по-висш от теб да разбере какво е станало. Аз изразих недоумение как лекарите се изненадват, че тяхната работа се проверява и се чувстват обидени от това.

fallback