Снимка: "Монитор"
fallback

Общ преглед

Карай си спокойно, дори гепардът вдига до 120 км/ч. Това и други закачливи послания приканят от билбордове на "Тракия" шофьорите да са разумни на пътя.

Те са част от кампанията "Край си спокойно", която стартира преди дни и е насочена най-вече към младите шофьори. Това съобщи председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Oще по темата

Инициативата е подкрепена и от Министерството на регионалното развитие, тя е продължение на Световната кампания за пътна безопасност под егидата на Младежката организация към ООН за пътна безопасност (YOURS - Youth for Road Safety).

Билбордовете са разположени равномерно през около 50 км по АМ "Тракия". Те са 12 на брой и всеки е с различни забавни визии, съобщи "Монитор".

Сред другите послания са: "Край си спокойно, морето няма да пресъхне", както и успокоение, че забавленията няма да избягат.

Тодоров обясни, че този път целта е била кампанията да е положително настроена, а не назидателна. Нейната цел е да провокира младите да карат спокойно.

От началото на годината 359 са загиналите при пътни произшествия, което е с 40 души по-малко в сравнение с миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 5 години

"КРАЙ си спокойно!... не един, а два пъти...?

20

Анонимен

преди 5 години

Най-добре е да няма билбордове. Всякакви подобни изпълнения отвличат вниманието на шофьорите и водят до катастрофи.

19

Анонимен

преди 5 години

по-добре да показват на билбордовеинвалиди и смачкани хора с кървищакакто на цигаритетака всеки ще знае, че рискът му ще го направи инвалидрезервни части за хора няма

fallback