Снимка: архив "Булфото"
fallback

Роднини и приятели на младежите, пометени от джигит на тротоара в Петрич, се събраха на протест тази сутрин. Те блокираха главна улица в града срещу безразсъдното шофиране.

Вчера 18-годишен шофьор връхлетя трима тийнейджъри след полунощ на тротоара. Кракът на едно от момчетата беше ампутиран, за да се спаси животът му. Момиче е с фрактура на подбедрица, а друго е по-леко пострадало и е освободено от болницата.

Oще по темата

Младежите са стабилизирани, но имат нужда от много кръв.

Водачът на автомобила остава в ареста за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на тежка и средна телесна повреда.

Децата, които са били първи на мястото на инцидента разказаха, че са чули силен трясък и първоначално са помислили, че скеле е паднало върху кола.

"Изтичахме, обадихме се на 112. Оказахме и първа помощ", каза едно от момчетата пред bTV. По думите му на шофьора неколкократно са правени забележки за това как кара.

Свидетели на инцидента разказаха още, че пострадалите не са имали шанс, защото са попаднали в капан.

"Всички помислиха, че колата ще намали, но тя засилваше и се заби в тях. Те нямаше накъде да отидат. Счупиха се стъкла и всичко падна върху тях, бяха в рани. А шофьорът, вместо да излезе да помогне, тръгна да си ходи", разказа момиче.

Пострадалата Валентина е изгубила много кръв, предстои й още една операция и ще бъде транспортирана в София, разказаха близки на момичето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Фалш

преди 5 години

Ама на тези журмалисти и снимката им грешна.Виждам голф3 а не опел както навсякъде казват.

32

Анонимен

преди 5 години

Босия е виновен....

31

Анонимен

преди 5 години

Защо КАТ лъже и замазва?

fallback