Снимка: Facebook

Продължва да е тежко състоянието на двете деца, пометени от кола в Петрич.

Dnes.bg припомня, че кървавият инцидентът стана след полунощ, когато 18-годишен шофьор загуби контрола над "Опел"-а си, качисе на тротоара и блъсна трима тийнейджъри.

Дошлите на място лекари веднага ампутирали крака на 17-годишното момче, не изчакали да го отведат до болницата, защото имало реален риск за живота му, обясни пред "Дарик" д-р Александър Попов от Спешния център в Петрич.

Още по темата

"Стигна се до травматична ампутация на място още. Другото момиченце беше с фрактура на подбедрица. Състоянието на децата е стабилизирано, но все още се извършва кръвопреливане", посочи той.

Медикът обяви, че те имат спешна нужда от още кръвопреливане.

Третото пострадало дете е 16-годишно момиче, което е било с по-леки наранявания и вече е освободено от болницата.

"Прието е в спешния център с порезни наранявания. Пренасочено е към лечебното заведение, а по-късно е освободено по негово настояване, за да продължи вкъщи", каза още доктор Попов.

По думите му децата са били спасени благодарение на бързата реакция на лекарите: "Ако нямаше болница тук, най-близката е в Сандански, децата щяхме да ги загубим".

След жестокия удар полицията арестува 18-годишния шофьор, който е тестван с дрегер за употреба на алкохол и наркотици, пробите са му отрицателни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase