Снимка: архив, Булфото

Подготвя се нова интернет базирана платформа, която ще се бори с обезлюдяването по селата.

"Още в преговорите за бъдещето на кохезионната политика искаме да заложим преференциално финансиране на такива региони. Платформата позволява на всеки, който е заинтересован, от кмет до обикновен гражданин, да снима пустеещи сгради, земи и обекти, да ги качи в интернет, за да може да ги виждат инвеститорите. Тази информация трябва да бъде преведена на 2 езика и да бъде разпространена в Европа и САЩ. Да видят хората какво имаме", обясни евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Още по темата

От ефира на "Денят ON AIR" той отправи призив към всички зрители на Bulgaria ON AIR – тъй като платформата няма все още име, от ГЕРБ/ЕНП биха приели съвети и предложения от всеки заинтересован. "Ако някой има идеи – нека да ги сподели във всичките ни профили в социалните мрежи", посочи Новаков.

"Евробюрокрацията е прекомерна. Понякога без никакъв смисъл. Постоянните проверки трябва да са базирани на риска. Ако дадена община няма проблеми с усвояването на европейските средства, то нека да бъде проверявана по-рядко. Не бива всички бенефициенти на тези пари да бъдат третирани като престъпници", отбеляза гостът.

Според евродепутата много хора не знаят какво предлага страната ни.

"Имаме 2 опции – да се вайкаме, че нищо не става, или да го подкараме отнякъде. Вече правим първите тестове на платформата, до месец трябва да я пуснем. Заснехме пробно няколко села. Кметовете на съседните им села веднага изявиха желание да участват", изтъкна политикът.

 

Коментари Напиши коментар

40

Бай онзи

преди 4 години

Тия платформи ги обяснете на пенсионерите дето живеят по един човек на квартал по селата. Още една възможност да се гепат налко пари от герберстите..

39

Сор

преди 4 години

Първо трябва една хубава забрана и евентуално криминализиране като престъпление пускането безразборно на домашни животни да се разхождат свободно из селата , че излизат по пътищата и хората се избиха в ПТПта

38

Брадчед

преди 4 години

Ей ненаядени тикви,българоотстъпници и предатели. В селата а, които все още има хора не правят нищо, сега ще възскръсват умрелия. Хитра тактика-крадат пари от обезлюдените села, след това са следващите и така нататък. 30 години правителства без програма. То от вдигане на данъци, парно, ток, винетки.... Се кърпи положението, пълни джобовете, но просперитет няма. Бездарни бездушници(случайници)