Снимка: архив, Булфото
fallback

При този ръст на икономиката до края на мандата доходите ще се вдигнат с 50%. Такава прогноза направи премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Малко Търново през уикенда, където инспектира състоянието на границата. Според него е очевидно, че повишението на доходите не е само на хартия, след като толкова хора пътуват през почивните дни.

Може ли доходите на българина да скочат с 50% до края на мандата на правителството "Борисов 3"? Според икономиста Владимир Каролев няма как за по-малко от две години и половина доходите да скочат с толкова много.

"Все пак трябва да се отбележи, че за 4 години доходите на българина се качиха с над 50%, което е успех. БВП също се увеличава. Тази година има ръст към 4%. Безработицата пък е два пъти по-ниска. За този момент огромният проблем е липсата на инвестиции", каза в "Денят ON AIR" икономистът.

Той е на мнение, че липсата на инвестиции е заради лошата съдебна система и недобрите закони.

"Съдебната система трябва да се реформира. Трябва да се правят смислени закони. Ако пък се стигне до някакво дело - нещата трябва да се решават от независим съдия, а не да печели винаги този, който има повече връзки. Това ще стане, когато съдии и прокурори започнат да влизат в затвора", уточни Каролев.

По думите на Мика Зайкова вдигането на доходите не става със заклинание, а с работа.

"Трябва да се вдигне производителността, за да се вдигнат заплатите. За да се случи това трябва да има приток на инвестиции и инвеститори, които да правят бизнес. България е инвестиционна пустиня. Нужни са и умения на кадрите у нас", категорична бе тя пред Bulgaria ON AIR.

Зайкова смята, че от България изтичат инвестиции, а българските инвеститори предпочитат да инвестират навън.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Хари

преди 5 години

Ас от десет години не съм усетил увеличение на парите преди десет години взимах 600 лв заплата и ми спираха по 30 лв за осигуряване сега ус има увеличение но за осигуряване ми спират 100 лв и заплатата пак ми е 600 лв и като вляза в магазина нищо не остава и се чудя защо плащам здравни осигуровки като за една обикновена пломба ми вземат 100 лв а в македония без осигуряване струва 20 лвв българия само гледат да ти изпразнат джоба и защо ми е европа на мен

75

Анонимен

преди 5 години

Каролев песоглавец такъв, набий си в к у х а т а тиква един път завинаги, основна причина за липсата на инвестиции са твоите неадекватни теории че ниските разходи за труд, щели да привлекат чужди инвеститори. Резултата от вашата идиотиа е налице, няма кадри няма инвеститори, а само дървени философи като Теб и Сие песоглавци!!

74

До 76

преди 5 години

До Iceblast88Хаха 200 000 са доста народ, пичага, дето могат да направят доста неща. Аз не ща да съм на мястото на този дето ще ги уволнява. Ама ти си смелчага, ще се справиш бързо, ако си пишете по форумите.

fallback