76

Хари

преди 5 години

Ас от десет години не съм усетил увеличение на парите преди десет години взимах 600 лв заплата и ми спираха по 30 лв за осигуряване сега ус има увеличение но за осигуряване ми спират 100 лв и заплатата пак ми е 600 лв и като вляза в магазина нищо не остава и се чудя защо плащам здравни осигуровки като за една обикновена пломба ми вземат 100 лв а в македония без осигуряване струва 20 лвв българия само гледат да ти изпразнат джоба и защо ми е европа на мен

75

Анонимен

преди 5 години

Каролев песоглавец такъв, набий си в к у х а т а тиква един път завинаги, основна причина за липсата на инвестиции са твоите неадекватни теории че ниските разходи за труд, щели да привлекат чужди инвеститори. Резултата от вашата идиотиа е налице, няма кадри няма инвеститори, а само дървени философи като Теб и Сие песоглавци!!

74

До 76

преди 5 години

До Iceblast88Хаха 200 000 са доста народ, пичага, дето могат да направят доста неща. Аз не ща да съм на мястото на този дето ще ги уволнява. Ама ти си смелчага, ще се справиш бързо, ако си пишете по форумите.

73

Iceblast88

преди 5 години

До До 74Защо да е теория, теб ако те съкратят някой мисли ли те? Не! Еми да се преклалифицират и да се оправят! Държавата не е бюфет за мързеливци, а за да служи на тези които плащат за всичко!

72

Iceblast88

преди 5 години

До До 71За съжаление нямам възможността да кажа на 20 000 държавни ***, че са уволнени (ПП: 20 000 са нищо, аз бих уволнил поне 200 000!). И отново те питам - като твърдиш, че сте толкова полезни - еми отиди в махалата и накарай братята да изкарат данъчна декларация за доходите с които си купуват Q7, S class, ML, GL и тн. и палати, да не говорим за безспирни маанета. Там са ви парите за заплатите, а не в данъкоплатеца, изцоцан докрай и одран 20 пъти! Там си търси парите!

71

До 74

преди 5 години

До Iceblast88Ама аз не съм държавен служител, бе човек. И никога не съм бил. Ама на бизнеса му трябват шофьори, инженери, програмисти, а не хора завършили публична администрация дето са работили на бюро цял живот. На теория всичко е много лесно

70

Iceblast88

преди 5 години

До До 71Работодателите нали се оплакват, че нямат достатъчно работна ръка. Ето ти. Даже от евросъюза ни го казаха, съкратете държавна администрация за да има работници за частния сектор. Така, че извинения от рода ама аз съм мързелив и затова данъкоплатците да ми изработват заплатата, не важат! ЩЕ работите или ще се махате! Тъкмо ще останалите ще имат притеснение за работното си местенце и ще вършат по съвестно и по експедитивно работата си!

69

Iceblast88

преди 5 години

До 70Така хем държавата ще има повече пари - 10% излишък от разликата. Хем покачваш доходите на работещите с 10%, хем работодателите остават със същите разходи. Идеална ситуация защото като бонус ще имаш една реално работеща администрация в полза на данъкоплатеца, а не хранилка за роднини които не се изработили и 1ст. през живота си.

68

До 71

преди 5 години

До Iceblast88Това го знаят и малките деца. Ама айде отиди да кажеш на 20 000 човека че от утре ще бъдат съкратени. Това не са само цифри, тези хора имат семейства и т.н. И отделно тези дето останат ще искат и те с 50% увеличение на заплатите, защото и те са хора. Тогава какво правим с това 20% съкращение на разходите?

67

Iceblast88

преди 5 години

До 70Никои не ти говори за връщане на всички данъци, а за това, че в момента се взима прекалено много от реално работещите за да има за заплати на нищо неправещите. Ето това е проблема, хайде първо да реформираме държавна администрация, да съкратим всички служители които могат да бъдат заменени с електронна система, да съкратим дублирани комисии и агенции и тези спестени пари да се оставят на хората. Най просто казано, съкращават с 20% разходите на държавата и намаляш с 10% данъчната тежест!

66

Анонимен

преди 5 години

До Iceblast88За държавните услуги съм съгласен, че има какво да се желае и там трябва да се изисква. Обаче за данъците - има едни пари дето трябват, за да функционира една държава. Остави настрана кой колко краде. Тези пари не идват от небето а идват от данъците дето плащаме аз и ти. Та тези данъци какви и са и кога точно се начисляват, няма значение, защото крайния резултат е, че трябва да се вземат отнякъде. И ако върнат всички данъци на всички, ще има 0 лева в хазната.

65

Iceblast88

преди 5 години

До До 57В 21 век се редим като първобитни по гишета и чакаме нашия ред да стигнем до зъбатата лелка която ни подава длетото и *** за да издялкаме по камъка информация (която е създадена от държавна администрация и би могло просто да помолите мързеливия си колега да ви я даде) и след цялото това приключение нашата каменна плоча заминава по птеродактила към заветната зъбеща се лелка на съседното гише (което отнема средно 1-2 седмици). И ти имаш наглостта да ми говориш за качество на държавна адм

64

Iceblast88

преди 5 години

До До 57Как може в 21 век системата на всяка държавна администрация да се срива по часовник - 1 час след като са започнали работа, да започва да работи 1 час след обедната почивка и да се срива отново в 15 часа? Все едно незнаем, че ви мързи в червата и само си търсите извинение да пиете кафета и да редите пасианс! Това е защото в държавна администрация заплатата не е обвързана с качеството и скоростта на услугата!

63

Анонимен

преди 5 години

Някой изкарват семейства само с една пенсия на единия от тях а тука рази депутати викат,че им стигали те като живеят с по 5000 20000 на месец им стигат заплатите ама да пробват с една пенсия

62

Iceblast88

преди 5 години

До До 57Щом едно Зимбабве може да има електронно правителство и да си подадеш документи за гражданство за 15 мин. значи и тук може.Като си толкова умен хайде обясни как във 21 век (технологична ера) в България имаме повече административни *** от времето на комунизма (когато ти е трябвала цяла армия машинописки)? Как може в 21 век за всяко нещо свързано с държавна администрация да трябва да се редиш седмица на едно гише за да стигнеш до една зъбеща се вечно сърдита лелка?

61

Iceblast88

преди 5 години

До До 57Първо представи си, че можеш да четеш и, че не съм казал да се премахнат всички данъци, а само дублираните! Второ-като ще се сравняваме със запада-ок-там имат и едно нещо наречено ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ДАНЪЦИ ЗА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА! имат и още едно още по нечувано и невиждано по нашите ширини нещо наречено РЕАЛНО РАБОТЕЩА, А НЕ ПИЛЕЕЩА ВРЕМЕ И НЕРВИ ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ (там има нещо наречено компютър които ти позволява да вършиш доста неща през него, а не да висиш на 8 гишета за по 1 печат)

60

Анонимен

преди 5 години

До депутата айде изкарай ти с едни 200 лв заедно с още няколко месеца да видиш кой е неук и колко ще ти стигат ти ги изяждаш тия пари за едно ядене или за един ден сигурно

59

Анонимен

преди 5 години

Избора на пенсионера е да събира за хляб или да си плати поне една от сметките, избора на човек на минимална е същия няма живот има само оцеляванеи не се издържа и има самоубийства или ако не е самоубийство е емиграция

58

До 57

преди 5 години

До Iceblast88Ами хайде да поговорим за слона в стаята де. Държавните услуги струват пари. И във всички бели страни има данъци - и О чудо - в повечето развити страни са доста по-големи отколкото в БГ - 50-60% директно върху заплатата и отделно ДДС и акцизи. Всеки иска безплатно образование, здравеопазване, пътища, армия ама тия пари трябва отнякъде да дойдат. ЕС няма да дава до безкрай. Искайте качествени услуги и си избирайте качествени политици, без данъци нема да стане.

57

Анонимен

преди 5 години

Как е възможно в 21 век ако си работил над 40 г трудов стаж и накрая да ти дават да си гледаш семейството с една пенсия от 200 лв или ако си учил и имаш степен да ти предлагат 500 700 лв а не 2000 поне в държава от ес. Знаете ли ,че само сметката на парното е колкото цялата пенсия