Водните кошмари, причинени от нестихващите дъждове у нас, не спират да слагат отпечатък върху живота на хората.

Отново сложна беше обстановката в Тетевенско, градини и селскостопанска продукция беше унищожена в русенското село Бесарбово.

Още по темата

Дъждовете събудиха и земните маси в село Неделино. Свличаща се земя надвисна над един от кварталите в родопския град.

"Съпругата ми се обади и ми каза, че е паднала земна маса върху къщата. Нещата са сериозни и ако не се вземат мерки, ще трябва да се събори всичко. Преди години беше натрупана земна маса за направата на екопътека. Очаква се процесът по срутване да продължи", категоричен е собственикът на къщата, която е застрашена от земното срутище.

По думите на кмета на Неделино - Боян Кехайов, екопътеката не е направена много добре и затова водата подкопава нейните основи.

"Ще се направи експертна оценка, ще се видят щетите и дали ще продължи да се свлича земя. Беше осигурена тежка механизация, за да се олекоти натискът върху къщата. Комисията трябва да се произнесе и да се даде становище. Трябва да се изпратят и експерти, които да кажат дали екопътеката няма да поддаде и да се срути още повече", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

Според Румен Крамаджиев от Гражданска защита има опасност и за другите околни къщи, защото стотици кубици земна маса се е откъснала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase