Снимка: pixabay.com
fallback

И днес не беше взета втора проба от животните в Болярово, за които има съмнение за чума.

Oще по темата

Собственичката на стадото Анна Петрова отказва да допусне ветеринарен екип, тъй като се съмнява, че изследванията ще бъдат манипулирани, пише БНР.

Анна Петрова настоява да й бъде предоставен протоколът с кръвните проби от животните, взети на 23 юни. Документът, който е получила, според нея обобщава изследвания от няколко стопанства и е възможно объркване.

В общия документ, който е за над 100 проби, 2 са отрицателни и те съответстват на ушни марки в нейното стадо.

Пред стопанството през целия ден беше спокойно. Без напрежение премина денят и в село Шарково. Десетина младежи са пред стадото на баба Дора. За нейните 115 кози все още няма решение кога ще започне умъртвяването.

Вчера ямболските ветеринари не бяха допуснати до стадото от стопаните. След заседание на Кризисния щаб се реши екипът да бъде сменен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

АЛО,

преди 5 години

***,ЗАЩО ИЗБИХТЕ ЖИВОТИНКИТЕ НА ХОРАТА--МНОГО КИНТИ СТЕ ГЕПИЛИ ПО РАЗНИ *** ПРОГРАМКИ...А--ЕЙ,ГОЛЯМА МАФИЯ СТЕ--КРАДЕТЕ И С ГЪЗОВЕТЕ СИ...

33

Анонимен

преди 5 години

Kостюмите са за еднократна употреба бе, позитански ***!

32

а

преди 5 години

Разпространители на заразата са така наречен ветеринари. С едни костюми те влизат при така наречените болни животни и после с същите тези костюми при други стада. Вместо да вземат проби от животни да вземат проби от своите костюми и мръсни ботуши с които пренасят зараза от болни на здрави животни. Това се прави за да се унищожи поминъка на хората от региона по заповед на управляващите - за това пращат и жандармерия да ги пази.

fallback