Снимка: БТА
fallback

Летен грип напълни лекарските кабинети по морето. Той се проявява освен с висока температура и втрисания и със стомашно-чревни неразположения, съобщава "Монитор“

Повечето от общопрактикуващите лекари обаче не дават проби за изследване в регионалните здравни инспекции, за да не губят време и направо изписват лекарства на пациентите. Затова и цифрите от статистиката на инспекциите са твърде малки в сравнение с реалната картина.

Oще по темата

Във Варна например за последните два месеца острите респираторни заболявания, по данни на Регионалната здравна инспекция, там са 367, а ентероколитите са 129. На практика обаче те са поне три пъти повече, коментираха общопрактикуващи лекари.

Подобна е и картината в Добрич. Там при подадени проби в РЗИ са установени 243 остри респираторни заболявания и 48 ентероколитни. Ентероколити удариха курортистите и по Южното Черноморие.

Междувременно инспектори от РЗИ-София откриха мръсотияв 4 открити басейна в столицата.

Инспектори от Столичната регионална здравна инспекция установиха мръсотия в четири открити басейна в столицата, съобщиха от там. От РЗИ обаче отказаха да съобщят кои са те.

На собствениците на въпросните басейни са издадени предписания. Лабораторните изследвания са установили, че замърсителите са механични. Инспектори взимат проби от басейните и през деня, докато има посетители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Skk

преди 5 години

Не знам от какво е но го има. Аз съм болен и според мен е от мръсната вода. На всякъде по бг. Плажа искат 50ст. За тоолетна и всичко пикае и с.е знаете къде е това е резултата. Допреди една седмица нямаше хора и водата беше чиста сега е боза. Ще сменям морето. За какво са тия 21лв за чадър като една тоолетна нямат.

24

ТHE Патриот

преди 5 години

Апропо това с "летният грип" е поредната журналистическа тъпащина,всеки лекар ще ви каже ,че през лятото грип не може да има ,вируса не може да вирее при високите летни температури и директна слънчева светлина!Това са стомашни-чревни бактериални инфекции дължащи се на ниска хигиена ,както лична така и околна!Та е по лайномориетони!

23

Ангелкова

преди 5 години

Шит грип патент на нашето ***.Уелкъм форинърс.Изпълнихме плана пардон петилетката.Шит за всички от 💓 от България с любов.

fallback