Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Национален протест на животновъди затвори пътя София-Варна. Основните искания на овцевъдите и козевъдите са държавна помощ от най-малко 20 лв. на животно, която да компенсира загубите в бранша по време на действието на отменената от съда Наредба за директните плащания.

Освен спешни промени в политиката в бранша, животновъдите искат и оставката зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров, съобщава Bulgaria ON AIR.

Вчера животновъдите протестираха срещу решението за унищожаване на овце и кози в региона заради заразата. Те блокираха пътя към трите селища, където предстои умъртвяване на близо 2000 животни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Ф. Д

преди 5 години

Тази работа намери са.... Отровата с която евтанизират овцетата е с изтекъл срок на годност!!!!! Просто е трябвало да се унищожи някъде!!!!!

8

И.Б.

преди 5 години

Обезщетението за едно умъртвено животно трябва да е минимум 100 лв. До умъртвяването му стопаните са полагали ежедневни труд и усилия за поддържането на живота и здравето му. Никоя пара не може да замени емоционалната връзка между стопанин/стопанка и животно. В моите очи това е геноцид. Преди 100 години България имаше над милион едър и дребен рогат ***, да не говорим за овци и козе. Огнището на чумата трябва де се унищожи на място и в радиус от 1 км. от него. Не унищожавайте поминъка!

7

Анонимен

преди 5 години

Тоя е един мързел и плаче за колективно гледане на животни. Търси начин да яхне колектива..Хората на запад са разбрали че печели тоя който си гледа животните без началник.На животно е 50 евро не лв.

fallback