Архив: Булфото
fallback

Управляващите ще обмислят законови промени след пораженията върху инфраструктурата в резултат на обилните дъждове. Целта на промените ще бъде щетите да се възстановяват по-бързо.

"Процедурата досега е – комисии, назначени от областния управител, правят огледи, описват, дават ги в Комисията по възстановяване и подпомагане и изплащаме средствата там, където сме решили, че е най-наложително“, припомни МВР шефът Валентин Радев пред журналисти в МС.

Oще по темата

По разпореждане на премиера Бойко Борисов заедно с колегата си Николай Нанков той трябва да организира бързото възстановяване на засегнатите улици в населените места.

Радев каза, че всяка година комисията разполага с ресурс от около 70 млн. лв., с които възстановява разходи, свързани с щети от бедствия. До момента са гласувани на два пъти по около 20 млн. лв. и остават около 30 млн. лв.

Затова министърът призова за обективност при описването на проблемите, за да бъдат отсети най-належащите случаи.

"На места гражданите казват, в Мизия, Бургаско и на други места, че от 50 г. не са виждали такива наводнения. Има улици, които част от улицата я няма, или пък цялата“, обясни той.

Радев заяви, че целта е веднага кметовете да наемат фирми, да започне възстановяването, а след това парите ще бъдат възстановени. Точно какъв ще бъде редът за това, тепърва ще обсъждат двете министерства МВР и МРРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

сетила се Мара

преди 5 години

... да се побара. Ама и пак парички да набара ...Защото голямото мислене всъщност е : как да решим проблемите , като пак трябва да делим парите на едно ?!

12

Анонимен

преди 5 години

С безразборна сеч, некадърност и безотговорност на местните дерибеи май няма да стане! Трябва друго решение!

11

А,

преди 5 години

няма, няма! Властта е доказала, че мисленето не и се получава. Пък тоя къпаният, както го нарича д-р Филипов, мисленето му е съвсем непозната територия.

fallback